banner

SJAJNO DRUGO MJESTO

ZUBČIĆ OTKRIO ŠTO GA JE DOČEKALO U AUSTRIJI: ‘Trebalo se boriti kao životinja, ali nisam posustao sekunde’

Osvrnuo se i na ulazak u cilj kao najbrži, bar dok nije krenuo Alexis Pinturault

Filip Zubčić je osvojio drugo mjesto u veleslalomu u austrijskom Hinterstoderu i time se nametnuo kao jedan od favorita za osvajanje Malog kristalnog globusa.

Filip je imao dvije strašne vožnje. Nakon prve je ostao na drugom mjestu iza Alexisa Pinturaulta s devet desetinki zaostatka. Francuski skijaš pokazao je u drugoj vožnji da je ovo definitivno njegova staza te s lijepom prednošću od 45 stotinki ispred Zubčića uzeo prvo mjesto.

“Još jedan veliki rezultat nakon one pobjede u Japanu. Danas je bila jedna od težih utrka, uvjeti su bili dosta teški, bilo je grbavo od vrha do dna, trebalo se boriti kao životinja, ali nisam posustao ni sekunde. Prvi lauf je bio stvarno dobar, nisam baš bio zadovoljan s onom strminom, odabrao sam malo lošiju taktiku, previše sam direktno išao, previše sam ‘driftao’, ali sam zato dobro potegnuo po ravnici, mislim da sam bio najbrži tamo”, rekao je Zubčić za HRT.

NOVI FANTASTIČAN REZULTAT FILIPA ZUBČIĆA: Ostavio u prašini Slovenca i s drugim mjestom ušao među favorite za Mali kristalni globus

‘To je to, bravo!’

“U drugom laufu kao da nisam osjećao nikakav pritisak, kao da sam si nakon one pobjede rekao ‘tu sam sad, borim se za vrh’ i znao  sam da se moram baciti koliko mogu. Skijao sam više okolo po onoj strmini, što je bila dobra taktika jer je stvarno bilo jako grbavo. Donji dio je bio dosta ravan, kao neki super-G, tako da se se stvarno dobro snašao, inače nisam briljirao na takvim dijelovima staza, ali sad sam super odskijao”, rekao je hrvatski skijaš.

Osvrnuo se i na ulazak u cilj kao najbrži, bar dok nije krenuo Alexis Pinturault.

“Kad sam ušao u cilj rekao sam si ‘to je to, bravo’. Uvijek sam mislio da kad pobijediš treba nastaviti pobjeđivati, biti na vrhu. Tako se postaje šampion”, zaključio je Filip.

[VIDEO] VOŽNJA IZ SNOVA HRVATSKOG SKIJAŠA: Pogledajte savršenu izvedbu Filipa Zubčića, možda vrijednu i malog Globusa

U borbi za Mali kristalni globus

Zahvaljujući ovom rezultatu Zubčić je u poretku veleslalomaša ostao na trećem mjestu sa 368 bodova, dvadeset manje od Pintauraulta koji je na drugom mjestu i 26 manje od Kristoffersena koji je preuzeo vodeću poziciju od Slovenca Žana Kranjeca sa 394 boda. Do kraja sezone ostala su još dva veleslaloma, u Kranjskoj Gori je velelsalom na rasporedu 14. ožujka, a 21. ožujka na završnici Svjetskog kupa u Cortini d’Ampezzo.

U ukupnom poretku vodeću je poziciju preuzeo Pintaurault sa 1148 bodova nakon današnje pobjede, Norvežanin Aleksander Aamodt Kilde je pao na drugo mjesto sa 1122 bodova, a treći je Kriostoffersen sa 1041 bodom. Zubčić je u ukupnom poretku skijaša 14. sa 475 bodova.

Povratak na Net.hr