ZUBČIĆ NIJE MOGAO PONOVITI JUĆERAŠNJI USPJEH: / Hrvatski skijaš 18. u slalomu u Adelbodenu

Image
Foto: Profimedia

Zubčić je u Adelbodenu po četvrti put osvojio slalomske bodove u Svjetskom kupu, a po treći je put bio među 20 najboljih

12.1.2020.
15:31
Profimedia
VOYO logo

Švicarski skijaš Daniel Yule pobjednik je slaloma za Svjetski kup voženog na njegovom domaćem terenu u Adelbodenu, gdje je u dvije vožnje uspio nadmašiti Norvežanina Henrika Kristoffersena za 23 stotinke, a najbolji hrvatski skijaš Filip Zubčić je za pobjednikom zaostao 1.17 sekundi i osvojio 18. mjesto.

Uz Yulea i Kristoffersena mjesto na pobjedničkom postolju zauzeo je Austrijanac Marco Schwartz sa 28 stotinki zaostatka za pobjednikom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Švicarci su nakon prve vožnje imali čak četvoricu među prvom petoricom skijaša, ali je na postolju ostao samo vodeći iz prve vožnje. Ramon Zenhaeusern je završio kao četvrti (+0.36), Loic Meillard bio je deveti (+0.61), a Tanguy Nef je "pregazio" vrata, baš kao i drugoplasirani iz prve vožnje, sljemenski pobjednik Francuz Clement Noel.

Image
FANTASTIČAN REZULTAT FILIPA ZUBČIĆA: /

Ovo hrvatsko skijanje nije vidjelo još od Ivice Kostelića

Image
FANTASTIČAN REZULTAT FILIPA ZUBČIĆA: /

Ovo hrvatsko skijanje nije vidjelo još od Ivice Kostelića

Zubčić 24. u ukupnom poretku

Yule je prvi slalomaš koji je u ovoj sezoni ostvario dvije pobjede, nakon što je najbrži bio i na prethodnom slalomskom natjecanju talijanskoj Madonni di Campiglio. Nakon pet od 12 slaloma Kristoffersen je zadržao vodstvo sa 322 boda, a Yule se sa 290 bodova probio na drugo mjesto.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kristoffersen je vodeći u ukupnom redoslijedu za Svjetski kup sa 611 bodova, dok je na drugom mjestu Francuz Alexis Pinturault sa 533 boda. Najbolji hrvatski skijaš Filip Zubčić je na 24. mjestu sa 172 boda.

Zubčić je u Adelbodenu po četvrti put osvojio slalomske bodove u Svjetskom kupu, a po treći je put bio među 20 najboljih. Njegov bi rezultat vjerojatno bio i značajno bolji, s obzirom na vrlo male razlike, da u prvoj vožnji nije napravio jednu veliku pogrešku na ulazu u završnu strminu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nažalost, ostali hrvatski predstavnici nisu uspjeli iskoristiti prvu stazu koju je postavio hrvatski trener Mirko Kvastek. Istok Rodeš je pogriješio već prije prvog prolaznog vremena i izletio sa staze, dok su Elias Kolega i Matej Vidović skijali s premalo agresivnosti. Elias je za vodećim zaostao 2.18 sekundi i osvojio 40. mjesto, a Matej je sa zaostatkom 3.04 sekunde bio 49. Najmlađi član reprezentacije Samuel Kolega, koji je startao kao posljednji u prvoj vožnji s brojem 77, osvojio je 50. mjesto zaostavši za vodećim Yuleom 3.20 sekundi.

Skijaši se iz Adelbodena sele u Wengen, gdje je u petak na rasporedu druga ovosezonska alpska kombinacija, u subotu će se za bodove boriti spustaši, a za tjedan dana je na programu novi, šesti slalom u ovoj sezoni.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Gajin svet
fnc 15
Hell's kitchen
Brak na prvu
Azbuka našeg života
default_cta
Cijena strasti
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Smrt u raju
Pevačica
default_cta
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Sumrak saga: Mladi mjesec
Playmobil
Volio bih da sam ovdje
default_cta
VOYO logo