TEK 14. MJESTO

ZUBČIĆ NAKON DANAŠNJE UTRKE: ‘Ovo treba zaboraviti, ovo nije završilo onako kako sam si zamislio’

S novih 18 bodova Filip je u veleslalomskom poretku pao s druge na treću poziciju dvije utrke prije kraja

Najbolji hrvatski skijaš Filip Zubčić osvojio je 14. mjestu u drugom uzastopnom veleslalomu u Banskom. Zubčića je koštala velika greška u prvoj vožnji nakon koje je završio na 20. mjestu s više od tri sekunde zaostatka.

Prvo mjesto u drugom veleslalomu u Banskom osvojio je Mathieu Faivre, Marco Odermatt osvojio je drugo mjesto, dok je vodeći veleslalomaš u ukupnom poretku Alexis Pinturalut bio treći.

ZUBČIĆ UNATOČ SJAJNOJ DRUGOJ VOŽNJI ISPOD OČEKIVANJA U VELESLALOMU: Osigurao bodove u borbi za Mali kristalni globus

Pao na treću poziciju poretka

“Evo, današnja utrka, nažalost, nije završila najbolje, ni onako kako sam si ja zamislio. U prvoj sam vožnji sam, nažalost, pao, dobro je da sam se uspio vratiti i kvalificirati za drugu vožnju. Skijanje je nešto bilo bolje u drugoj vožnji, međutim, nedovoljno dobro da budem tipa u Top 10”, rekao je Zubčić nakon utrke.

S novih 18 bodova Filip je u veleslalomskom poretku pao s druge na treću poziciju dvije utrke prije kraja. Vodi Alexis Pinturault s 550 bodova, Marco Odermatt ima 525, a Zubčić je na 486.

POGLEDAJTE KAKO JE FILIP ZUBČIĆ SKORO IZLETIO SA STAZE: Nadamo se da ga ova pogreška neće koštati Malog kristalnog globusa

“Međutim, 14. mjesto mi donosi nešto novih bodova, bitno da nisam sad u poretku jako daleko iza od Odermatta i Pinturaulta. Ostale su još dvije utrke veleslalom do kraja, treba se pripremiti, zaboraviti današnji dan i s punim optimizmom ući u zadnja tri tjedna Svjetskog kupa i odraditi to što bolje, zaključio je Zubčić.

Povratak na Net.hr