ZATVORENE ZIMSKE OLIMPIJSKE IGRE GLUHIH: / Hrvatska se vraća s tri bronce

Image
Foto: Facebook

Hrvatska ženska curling ekipa gluhih osvojila je četvrto mjesto

21.12.2019.
11:57
Facebook
VOYO logo

U talijanskoj provinciji Sondrio završene su Zimske olimpijske igre gluhih, a Hrvatska se vraća s tri brončana odličja. Skijašica Rea Hraski osvojila je dvije brončane medalje, u spustu i superveleslalomu, a jednu hrvatska šahovska reprezentacija.

Zadnjeg dana šahovskog turnira Hrvatska je branila poziciju trećeg mjesta na tablici. Hrvatskoj je dovoljan bio remi protiv Uzbekistana i 0.5 boda Rusa u susretu Rusija - Poljska. Budući da je u takvim situacijama teško kalkulirati, šahisti su dali sve od sebe i slavili rezultatom 2.5-1.5, te tako za Hrvatsku osvojili povijesno olimpijsko odličje u šahu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Oduševljen sam i ponosan na svoje suigrače, ovo je povijesni rezultat. Upravo su medalje radost i motivacija za dalje”, rekao je Darko Švec, dugogodišnji kapetan šahovske reprezentacije, koji je nosio zastavu na zatvaranju Igara.

Curling ekipa četvrta

Hrvatska ženska curling ekipa gluhih osvojila je četvrto mjesto, a kapetanica reprezentacije Marijana Božić je istaknula: "Borile smo se koliko smo mogle i Hrvatska može biti ponosna na ostvareni rezultat u tako jakoj konkurenciji, te s obzirom na to kakve uvjete imamo u odnosu na druge zemlje".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Jako smo zadovoljni nastupima naših sportaša, bio je to najuspješniji nastup u povijesti Zimskih olimpijskih igara gluhih jer smo osvojili rekordan broj medalja, tri bronce. Također, milimetri su dijelili našu žensku curling reprezentaciju od osvajanja još jedne medalje. Izuzetno sam ponosan na sve naše sportaše, njihov trud i na uspješnom predstavljanju Hrvatske, na čemu im čestitam, a posebno osvajačima medalja, Rei Hraski i šahistima. Oni su u vrlo jakoj konkurenciji pokazali da smo sportska velesila i među gluhima. Iskoristio bih i ovu priliku te se zahvalio SDUŠ-u i Sportskom savezu Grada Zagreba na podršci i svima koji su bili uz nas. Također, zahvaljujem se medijima koji su nas pratili i izvještavali o našim uspjesima", rekao je Oliver Lušić, predsjednik Hrvatskog sportskog saveza gluhih.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Samit
fnc 15
Gajin svet
Cijena strasti
Hell's kitchen
default_cta
Azbuka našeg života
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Alvin i vjeverice
Pevačica
default_cta
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Volio bih da sam ovdje
Brak na prvu
Playmobil
default_cta
Sumrak saga: Mladi mjesec
VOYO logo