GROZNO

[VIDEO] ZASTRAŠUJUĆI PAD SKIJAŠA NA SPUSTU: Skočio je i pao na glavu, helikopterom ga odveli u bolnicu

Utrka je nakon njegove nesreće prekinuta

Strašna nesreća dogodila se u petak na utrci na spustu u Kitzbühelu. Švicarski skijaš Urs Kyrenbühl pri brzini od gotovo 150 kilometara na sat pao je i gadno se ozlijedio.

Kyrenbühl je odlično skijao sve do posljednjeg skoka, kad je u zraku počeo gubiti kontrolu, a na kraju je nezgodno sletio i udario glavom.

Utrka je nakon njegove nesreće prekinuta, a Švicarac je prevezen helikopterom u bolnicu.

Snimku strašne nesreće možete pogledati OVDJE.

Kaotična utrka

Nakon više od pola sata ukazivanja pomoći Kryenbühlu utrka je nastavljena, no ubrzo je ponovno prekinuta zbog jakog vjetra. Kako je i vidljivost na stazi bila sve lošija, organizatori su odlučili prekinuti natjecanje nakon startnog broja 30.

Švicarac Beat Feuz na kraju je iz sveg ovog kaosa izašao kao pobjednik. Prva je to Feuzova pobjeda u Kitzbühelu nakon što je četiri puta završavao na drugoj poziciji.

Utrku su obilježili brojni prekidi zbog čega je i prekinuta nakon što se spustilo samo 30 od 55 skijaša koji su se nalazili na startnoj listi. Prvi prekid uslijedio je nakon pada Amerikanca Ryana Cochana Sieglea koji je ozlijedio rame.

U ukupnom redoslijedu Svjetskog kupa vodi Francuz Alexis Pinturault sa 778 bodova, drugi Kilde ima 560, a treći Švicarac Marco Odermatt 501. Filip Zubčić je peti sa 462 boda, četiri manje od četvrtog Austrijanca Marca Schwarza.

Za subotu je predviđen još jedan spust u Kitzbühelu, dok će se u nedjelju voziti superveleslalom.

Povratak na Net.hr