EKSKLUZIVNO / VIDEO David Coulthard za RTL: 'Verstappen je već sad među najboljima u povijesti'

Image
Foto: Profimedia.hr

'Michael je bio toliko velik dio povijesti Formula 1. Njegova dominacija kroz niz godina u kojima je osvojio sedam svjetskih prvenstava je nevjerojatna'

17.9.2022.
20:18
Profimedia.hr
VOYO logo

Karijeru je počeo zamijenivši Ayrtona Sennu, a Michaelu Schumacheru bio je jedan od najvećih konkurenata. David Coultard jedan je od najvećih vozača Formule 1, a o svim aktualnostima iz najbržeg sporta na svijetu ekskluzivno je razgovarao s Borisom Jovičićem.

Iako je već odavno u vozačkoj mirovini, legendarni vozač Formule 1, David Coulthard, ne može bez adrenalina. U šampionskom bolidu Sebastiana Vettela iz 2011. protutnjao je ulicama Beograda. Ubrzo nakon stao je i pred našu kameru pa zaključio da mu staza uopće ne nedostaje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"U utrci je toliko pritiska da budete dobri i puno se očekuje od vas da čak, na neki način, potisne jedan dio zabave što je sastavni dio bivanja vozačem utrka. Ovdje je glavna ideja pokazati što formula može", rekao je za RTL David Coulthard, bivši vozač Williamsa, McLarena i Red Bulla.

Image
Sjetili su se... /

WRC Croatia Rally 'gurnuo' Hrvatsku: Za vikend je u zemlju ušlo 400 tisuća stranaca!

Image
Sjetili su se... /

WRC Croatia Rally 'gurnuo' Hrvatsku: Za vikend je u zemlju ušlo 400 tisuća stranaca!

'Maxa je impresivno za gledati'

A što formula može, ove sezone najbolje pokazuje Max Verstappen. U svojem Red Bullu uvjerljivo grabi prema drugom naslov svjetskog prvaka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ono što je stvarno impresivno od Maxa i Red Bulla je to što su toliko naporno radili na cjelokupnom paketu da su posljednjih nekoliko utrka bili nevjerojatno moćni. To je impresivno gledati i čini se da je više no očito da će Max Verstappen osvojiti svoj drugi naslov Max je već, po mom mišljenju, bez sumnje jedan od najvećih vozača u povijesti ovog sporta", konstatirao je David Coulthard koji u karijeri ima 13 pobjeda.

Znači li to da je jednoj eri došao kraj, onoj Lewis Hamiltona? Zvijezda Mercedesa potpisivanjem ugovora i za sljedeću sezonu poručila je kako još ima dosta toga za pokazati.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Lewis će biti tamo i kao što sam smo vidjeli 2021., bila je to jedna od najvećih borbi za prvenstvo između Lewisa i Maxa koje smo ikada vidjeli. Posljednje takve su bile između Prosta i Senne ili Hakkinena i Schumachera. Imali su sjajnu borbu za taj naslov i sve vodi k tome da se nađu u istoj situaciji sljedeće godine", konstatirao je.

Riječ, dvije o Schumacheru

Baš kakve je Coulthard vodio sa Michaelom Schumacherom. Najbliže je došao 2001. kada je u ukupnom poretku završio odmah iz Nijemca. Ali puno teže za prihvatiti bio je trenutak kada je čuo za skijašku nesreću vječnog mu rivala. S njegovom suprugom Corinom sreo se prošli vikend u Monzi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'S njom sam tada razgovarao, ali obitelj je zauzela javan stav da zadrži privatnost o tome kako se Michael nosi s posljedicama nesreće. Michael je bio toliko velik dio povijesti Formula 1. Njegova dominacija kroz niz godina u kojima je osvojio sedam svjetskih prvenstava je nevjerojatna', kazao nam je čovjek koji se čak 67 puta našao na postolju.

U tom samom vrhu dugo je bio i Coulthard koji je u Formulu ušao na način na koji nitko nikad neće. Nakon tragične smrti Ayrtona Senna 1994. on je bio taj koji je preuzeo njegov bolid. Ogroman pritisak i odgovornost je izdržao pa sada sve prenosi Verstappenu. Zasad se čini kao dobitna kombinacija.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo