MAD MAX / Nevjerojatni Verstappen slavio deseti put ove sezone: Na postolju mu pravio društvo njegov timski kolega

Image
Foto: Profimedia

Aktualni svjetski prvak Nizozemac Max Verstappen u Red Bullu pobjednik je VN Belgije u Spa-Francorchampsu, 12. utrke svjetskog prvenstva formule 1.

30.7.2023.
17:50
Profimedia
VOYO logo

Nakon što je u subotu slavio u sprint utrci, Verstappen je u Spa-Francorchampsu bio najbolji i u nedjelju u klasičnoj utrci, sjajno zaokruživši vikend u Belgiji.

Image
VN AUSTRIJE /

Max Verstappen pomeo konkurenciju za novu pobjedu u formuli 1

Image
VN AUSTRIJE /

Max Verstappen pomeo konkurenciju za novu pobjedu u formuli 1

Bila je to njegova 45. pobjeda u karijeri, deseta ove sezone, pri čemu osma u nizu čime je dodatno povećao ionako veliku prednost na vrhu ukupnog redoslijeda Svjetskog prvenstva.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Iako je u petak imao najbolje vrijeme kvalifikacija, Verstappen je startao sa šeste pozicije jer je zbog promjene mjenjača kažnjen s pomicanjem za pet pozicija. Međutim, to ga nije zaustavilo na putu do pobjede.

'Bilo je važno preživjeti'

"Znao sam da imamo dobar bolid, bilo je važno "preživjeti" u prvom zavoju. Ova staza je super čvrsta za gume, tako da ne želite raditi nepotrebne stvari. Bilo je teško s krugovima kada je padala kiša," kazao je 25-godišnji Nizozemac.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Vodstvo je preuzeo u 17. krugu i do kraja utrke nije ispuštao "jedinicu". Na koncu je pobijedio sa 22 sekunde prednosti ispred momčadskog kolege Meksikanca Sergia Pereza, dok je treći bio Monegažanin Charles Leclerc u Ferrariju.

"Bila je to još jedna dobra utrka za momčad. Vozio sam svoju utrku, Max je prošao prilično brzo, ništa nisam mogao učiniti. Onda je samo trebalo donijeti kući drugo mjesto," kazao je Meksikanac, dok je Leclerc dodao: "Imali smo prilično pozitivan vikend što se tiče tempa. Šteta za Carlosa jer smo imali dobar tempo, ali ako pogledate Red Bull, oni su još uvijek dosta ispred."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nakon nove pobjede, Verstappen ima 314 bodova, Perez je drugi sa 125 bodova manje, Fernando Alonso je treći sa 149 bodova, dok Lewis Hamilton ima 148 bodova.

Sezona u formuli 1 nastavit će se VN Nizozemske 27. kolovoza.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo