FORMULA 1 / Verstappen ne prestaje nizati pobjede: Teška nesreća danskog vozača

Image
Foto: Profimedia

Nizozemcu, koji je već ranije osigurao obranu naslova, bila je to rekordna 16. pobjeda u jednoj sezoni, te 51. u karijeri.

29.10.2023.
23:40
Profimedia
VOYO logo

Aktualni svjetski prvak Nizozemac Max Verstappen u Red Bullu pobjednik je Velike nagrade Meksika, 19. utrke Svjetskog prvenstva formule 1.

Image
NOVI PROBLEMI ZA MERCEDES /

Lewis Hamilton i Charles Leclerc diskvalificirani nakon utrke

Image
NOVI PROBLEMI ZA MERCEDES /

Lewis Hamilton i Charles Leclerc diskvalificirani nakon utrke

Ove sezone samo tri utrke nije dobio, VN Saudijske Arabije i VN Azerbajdžana dobio je njegov momčadski kolega Meksikanac Sergio Perez, dok je Singapuru slavio Španjolac Carlos Sainz jr. u Ferrariju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

VN Meksika obilježila su tri detalja - odustajanje domaćeg pilota Sergija Pereza nakon sudara već u prvom zavoju, težak udes Danca Kevina Magnussena u 34. krugu nakon čega je izvješena crvena zastava, no srećom sve je prošlo bez težih posljedica, te posjeta od čak 400.639 gledatelja na stazu Autodromo Hermanos Rodriguez tijekom vikenda.

'Imam osjećaj da letimo'

Verstappen je na koncu pobijedio sa 13.8 sekundi ispred Britanca Lewisa Hamiltona u Mercedesu koji je startao kao šesti, dok je Monegažanin Charles Leclerc u Ferrariju bio treći sa 23.1 sekunde zaostatka. Njegov momčadski kolega Španjolac Carlos Sainz bio je četvrti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Imam osjećaj da letimo," kazao je 26-godišnji Nizozemac nakon utrke.

"Publika je bila nevjerojatna, bilo je nevjerojatno. Proživljavamo nevjerojatnu sezonu, ritam automobila je bio jako, jako dobar. Pokušali smo napraviti drugačiju strategiju od svih ostalih, ali zahvaljujući crvenoj zastavi to nismo mogli pokazati," poručio je svjetski prvak.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Publici se zahvalio i Hamilton.

"Veliko hvala ovoj nevjerojatnoj publici, volim doći u ovaj grad. Ovo je sjajan rezultat s obzirom na to da smo startali šesti, bilo je to teških nekoliko tjedana i vratiti se u odnosu na prošli tjedan - bravo za momčad," poručio je Britanac.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: Profimedia.hr
Image
Foto: Profimedia.hr

Leclerc je imao najbolju startnu poziciju, a na koncu je završio treći. Monegažanin se nakon utrke osvrnuo na sudar u prvom krugu.

"Nisam imao kamo, bio sam između dva Red Bulla i nažalost, dotaknuo sam Checa, ali nisam imao kamo. To je život, naravno da sam razočaran, ali nisam to napravio namjerno. Mercedes je jednostavno bio bolji danas, takav je život," kazao je vozač Ferrarija.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tri utrke prije kraja SP-a Verstappen vodi sa 491 bodom, Perez je drugi sa 240 bodova, dok je Hamilton treći sa 20 bodova manje. U poretku konstruktora vodi Red Bull sa 731 bodom, Mercedes na drugoj poziciji ima 363, a treći je Ferrari sa 322 boda.

Image
Image

FNC 4. studenoga stiže u Beograd, a revanš Croate i Vase pratite ekskluzivno na platformi Voyo

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo