VELIKO POJAČANJE DOLAZI U MLADOST: / Amerikanca topovskog udarca i Hrvati dobro pamte

Image
Foto: Filip Kos/PIXSELL

On bi na desnoj strani trebao biti zamjena za Petkovića, a posljednje je tri godine igrao za mađarski Miskolc

27.6.2019.
14:50
Filip Kos/PIXSELL
VOYO logo

Dok su najbolji europski klubovi već manje-više iskristalizirali svoje rostere za sljedeću sezonu, jer to je svakako idealno učiniti prije velikih natjecanja, kod najboljih hrvatskih još nije tako. Barem ne u Mladosti u kojoj je popunjena tek rubrika odlazaka. U Jarunskoj više neće plivati Ivan Buljubašić (Olympiakos), Antonio Petković (vjerojatno se vraća u BPM Sport Management), Marino Čagalj (Jadran HN) te vratar Luka Sučić.

Nije još potvrđeno, ali jasno je da se u Mladost nakon samo jedne sezone vraća Luka Bukić kojemu je Pro Recco nudio samo igranje u Europi, a tih 15-ak utakmica po sezoni, složio se i sam Bukić, nije ono što treba igraču koji je još uvijek u mlađim vaterpolskim godinama (25). Prema našim informacijama Žapci imaju sklopljen dogovor s kapitalcem ovog prijelaznog roka, sličnim kakav je lani bio neslužbeno najbolji igrač Europskog prvenstva Miloš Ćuk.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Gužva lijevo

Riječ je Alexu Bowenu (25), možda još ne toliko eksponiranom imenu, ali, držite nas za riječ, igraču koji je odmah spreman činiti razliku, za nas i favoritu za titulu najboljeg strijelca momčadi, i koji će uz iskustvo u klubu poput Mladosti biti samo bolji. A već je sada opako dobar, uz Lucu Cupida trenutno i najbolji američki vaterpolist makar smo mi stava da je broj jedan. Štoviše, u njegovoj se desnoj ruci krije pravi top. Onaj od kojeg se vratarima lagano zamrači kada on zamahne. Uostalom, i mi smo ga već obilato imali priliku dobro upoznati, prošle godine na završnici Svjetske lige u Budimpešti, primjerice, zabio je Hrvatskoj pet komada u pobjedi SAD-a (11:10).

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na desnoj strani Bowen će biti zamjena za Petkovića, a postoji i razlog zbog kojeg njegovo ime, kako smo naveli redak poviše, nije previše poznato slabije upućenoj vaterpolskoj publici. Naime, protekle tri sezone igrao je za mađarski Miskolc, dosad jedini europski klub.

Obje vanjske pozicije s njegovim dolaskom mladostaši su popunili s tim da je na onoj lijevoj prava mala gužva jer trebat će svima dati minutažu i kakvo-takvo zadovoljstvo istom, a nju će Zoran Bajić morati dijeliti Ćuku, Bukiću, Bajiću, Laziću (vjerojatno će više igrati desno), a od nove godine i američkom studentu i povratniku (kao Lovre Miloš) Marinu Dašiću.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ostaje još za riješiti pitanje bekovske pozicije. Tu će se mladom Biljaki pridružiti još jedan povratnik Andro Gagulić. No, trebat će tu još netko, po mogućnosti s većim pedigreom. Ali financijskog manevra ostalo je vrlo malo. Morat će na Savi biti vrlo vješti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo

Još iz rubrike