VELIKO IZNENAĐENJE I U CURLING TURNIRU: / Šveđani dominirali turnirom pa u finalu izgubili od SAD-a

Image
Foto: AFP

Brončanu medalju osvojila je Švicarska koja je u petak u susretu za treće mjesto svladala Kanadu sa 7-5

24.2.2018.
11:08
AFP
VOYO logo

Američka muška reprezentacija u curlingu na čelu s kapetanom Johnom Shusterom osvojila je naslov olimpijskih pobjednika na ZOI u Pjongčangu, Amerikanci su u finalu svladali favorizirane Šveđane, koje je predvodio Niklas Edin, sa 10-7.

Ključnim se pokazao osmi odsječak igre u kojemu su Amerikanci osvojili čak pet bodova kojima su stigli do nedostižnog vodstva od 10-5. Nakon sedam "endova" rezultat je bio 5-5 i činilo se kako će finale biti neizvjestan do samoga kraja, no u osmom "endu" velike pogreške napravili su i treći i četvrti švedski igrač Oskar Eriksson i Nikals Edin te su ponudili Johnu Shusteru mogućnost da svojim posljednjim hicem svojoj momčadi donese velikih pet bodova.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Shuster je odigrao odličan hitac kojim je izbio oba švedska kamena koja su se nalazila u "kući", dok je njegov ostao u "kući" uz četiri američka kamena koja su se i ranije nalazila u prostoru koji donosi bodove.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Švicarci brončani

U devetom odsječku Šveđani su uspjeli smanjiti na 10-7, no u posljednjem, 10. nisu bili niti blizu mogućnosti da nadoknade preostala tri boda zaostatka.

Ovo je prvo zlato za SAD u curlingu u povijesti, dosada su igrači iz te zemlje osvojili samo jednu broncu u Torinu 2006. Švedska je predvođena Edinom prije četiri godine u Sočiju osvojila broncu, a sada je u Pjongčangu otišla korak dalje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Brončanu medalju osvojila je Švicarska koja je u petak u susretu za treće mjesto svladala Kanadu sa 7-5.

Od 12 sati će se igrati susret za broncu u ženskoj konkurenciji između Japana i Velike Britanije, dok je finale žena između Južne Koreje i Švedske na programu u nedjelju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
hABAZIN VS. mAGYAR
Versailles
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Još jedna runda
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Nado
Otok iskušenja
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo