VELIKI DAN ZA VUKOVAR: / Hrvatski vaterpolisti u povijesnoj utakmici deklasirali Francusku

Image

U 5.

14.3.2017.
19:53
VOYO logo

Veliku pozornost pobudila je utakmica hrvatske vaterpolske reprezentacije u Vukovaru jer je to bio prvi službeni nastup jedne naše nacionalne selekcije u gradu heroju, pa nije ni čudo što je svih 700 mjesta u novoizgrađenom bazenu bilo popunjeno. Među gledateljima su bili i predsjednica Republike Kolinda Grabar-Kitarović, ministrica regionalnoga razvoja i fondova Europske unije Gabrijela Žalac, državna tajnica Središnjeg državnog ureda za sport Janica Kostelić te brojni drugi ugledni gosti.

Sljedeći mjesec u Šibeniku

Reprezentacija Hrvatske nastupila je u najjačem sastavu, a kako je u 2. kolu naša kombinirana momčad u Montpellieru pobijedila s 14-9, ništa drugo osim uvjerljive pobjede odabranika Ivice Tucka i nije se ni moglo očekivati, jer je razlika u klasi bila očita. Uostalom u dosadašnjih 11 susreta Hrvatska je pobijedila u deset, a jedini poraz od Francuza naši su vaterpolisti pretrpjeli na OI u Rio de Janeiru.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Image

Ratko Rudić i Damir Martin

Momčad Francuske, koju vodi mladi zagrebački stručnjak Hrvoje Hrestak, samo je u prvoj četvrtini donekle mogla parirati Hrvatskoj, pa je u petoj minuti zahvaljujući dvostrukom strijelcu Crousillatu i centru Blaryu imala rezultat 3-3 , a sve ostalo pripalo je našim reprezentativcima koji su i plivački i tjelesno nadvisili Francuze. Hrvatsku su s po tri gola predvodili Lončar i Sukno.

Hrvatsku od finalnog turnira osam najboljih momčadi dijeli još samo pobjeda u posljednjem kolu u kojem će 11. travnja u Šibeniku igrati protiv Nizozemske.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Molitva prije zore
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Barbapapa
Brak na prvu Australija
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo