VELIKA NAGRADA KINE: / Dobra vijest za ozlijeđenog Alonsa, loša za branitelja naslova

Image
Foto: AFP, MAX BLYTON

Zbog loma rebara pretrpljenog na uvodnoj utrci u sezonu, voženoj za Veliku nagradu Australije, Fernando Alonso s tribina je odgledao nastavak natjecanja u Bahreinu.

14.4.2016.
14:15
AFP, MAX BLYTON
VOYO logo

Preciznije, Španjolac u bolidu McLaren-Honde dobio je privremeno dopuštenje za natjecanje, no tek će u petak nakon prvog slobodnog treninga i još jednog liječničkog pregleda biti utvrđeno hoće li ili ne biti sposoban za start u treću utrku sezone u Formuli 1.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kazna za Hamiltona

Sljedeća utrka u kalendaru vozit će se u nedjelju za Veliku nagradu Kine i dok pored Alonsovog nastupa još stoji znak pitanja, jedna je stvar sigurna. Trostruki i aktualni svjetski prvak Lewis Hamilton u nju neće ući s najbolje startne pozicije. Nakon što je dominatno odradio kvalifikacije u Australiji i Bahreinu, utrkama na kojima je slavio njegov momčadski kolega Nico Rosberg, Mercedesov britanski as bio je prisiljen na promjenu oštećene mjenjačke kutije, a to automatski znači pet pozicija slabije startno mjesto od osvojenog u subotnjoj kvalifikacijskoj utrci.

Novi je to udarac za branitelja naslova koji nakon dvije otvarajuće utrke u sezoni za Rosbergom zaostaje 17 bodova, no, sudeći prema njegovoj izjavi, on se raduje izazovu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Image

Prvak se raduje izazovu

"Volim utrkivanje, a ovaj ga vikend donosi. Draže mi je to nego voditi i biti lišen tog uzbuđenja. Naravno da ovakva vijest donosi promjene u pristupu, a na meni je da odgovorim izazovu", poručio je Hamilton.

Prema propisima natjecanja vozač mora koristiti istu mjenjačku kutiju šest uzastopnih utrka ili se suočiti sa spomenutom kaznom. Utrka u Šangaju pritom se za Hamiltona nameće kao logično vrijeme odrađivanja iste budući da tamošnja staza nudi najviše ravnih dijelova, time i mogućnosti prestizanja suparnika u direktnim dvobojima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Samit
fnc 15
Gajin svet
Cijena strasti
Hell's kitchen
default_cta
Azbuka našeg života
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Alvin i vjeverice
Pevačica
default_cta
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Volio bih da sam ovdje
Brak na prvu
Playmobil
default_cta
Sumrak saga: Mladi mjesec
VOYO logo