VATERPOLSKA SENZACIJA U BEOGRADU: / Kanada srušila jednu od najvećih svjetskih velesila

Image
Foto: Slavko Midzor/PIXSELL

Pravi je junak ispao vratar Dusan Aleksic koji je skinuo dva peterca u razmaku od 90 sekundi

18.6.2019.
17:24
Slavko Midzor/PIXSELL
VOYO logo

Nakon što je Hrvatska protiv Kazahstana otvorila turnir s uvjerljivom pobjedom izraženu u 16 pogodaka razlike (20:4), isto se, doduše ne tako uvjerljivo, očekivalo i od Mađarske protiv nejake Kanade.

Image
BARAKUDE SILOVITE NA OTVARANJU: /

Hrvatska zatrpala Kazahstance s 20 golova

Image
BARAKUDE SILOVITE NA OTVARANJU: /

Hrvatska zatrpala Kazahstance s 20 golova

Međutim, već u drugoj utakmici završnice Svjetske lige u Beogradu dogodilo se iznenađenje, pa i senzacija jer Kanada je i dalje u vaterpolu prilična egzotika. Istina, znala je u bliskoj prošlosti već raditi iznenađenja (remi s Crnom Gorom na SP-u 2017.), no svake godine legendarni trener Pino Porzio pomlađuje svoj tim, stoga nismo vjerovali da su u stanju iznenaditi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Jedna od najvećih pobjeda

Mađarska je, to treba naglasiti, u Beograd stigla s praktički rezervnom postavom premda i u njoj ima nekoliko sjajnih i iskusnih igrača te onih nadarenih poput Erdelyija, Batorija, Beda, Gor-Nagya, Kovacsa, Jansika... Dakle, kvalitete našim sjevernjim susjedima svejedno ne nedostaje, no već je nakon desetak minuta igre bilo jasno da će ovo biti vraški težak zadatak jer sjevernoamerička reprezentacija za toliko je povela s 5:1.

Mađari su se vratili s tri gola do kraja prvog poluvremena, ali Kanađani su opet digli na +3 (7:4) i držali prednost sve do posljednje dvije minute (9:9). Halaijan je u sljedećem napadu zabio za 10:9, a pravi je junak ispao vratar Dusan Aleksic koji je skinuo dva peterca u razmaku od 90 sekundi i sačuvao svojoj reprezentaciji vjerojatno jednu od najvećih pobjeda u povijesti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U drugom dvoboju skupine A sastaju se Japan i Španjolska (19.15), dok će prvi dan zatvoriti susret Srbije i Australije u 21 sat.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo

Još iz rubrike