Spektakularna nesreća

UF, OVO JE BOLNO: Zabio se u ravno stup, pa odletio u jarak

Velškog biciklista Gerainta Thomasa (29) teško je izbaciti iz sedla. Prije dvije godine je vozio Tour de France sa slomljenom zdjeličnom kosti, pa kako bi ga onda mogla uništiti nezgoda koja mu se dogodila u ponedjeljak.

Istina, mnoge bi takva nezgoda izbacila iz utrke i “spremila” u bolnicu, ali ne i neuništivog Thomasa. Što se ustvari dogodilo u 16. etapi ovogodišnjeg Toura?

Francuz Warren Barguil je u jednom zavoju izgubio kontrolu nad svojim biciklom i zabio se u Thomasa. Velšanin se više nije uspio zaustaviti i odletio je ravno u – telegrafski stup. Nimalo ugodno nije izgledao udarac glavom, a Thomas je nakon toga još završio i u jarku.


Izgledalo je vrlo ozbiljno bolno, ali dvostruki olimpijski pobjednik u pistovnom biciklizmu samo je “otresao prašinu” sa sebe, sjeo na bicikl i nastavio utrku. U cilj 16. etape je ušao kao 34. s manje od minute zaostatka za skupinom u kojoj su bili biciklisti s vrha ukupnog poretka. Sačuvao je tako hrabri Velšanin šesto mjesto i smiješi mu se najbolji plasman u karijeri na najprestižnijoj svjetskoj utrci.

Povratak na Net.hr