U FERRARIJU SVE PO STAROM: / F1 gigant objavio veliku vijest

Image
Foto: AFP
19.8.2015.
20:42
AFP
VOYO logo

"Scuderia Ferrari objavljuje da je obnovila tehnički i vozački ugovor s Kimijem Raikkonenom. Vozačku postavu činit će Finac i Sebastian Vettel", stoji u kratkom priopćenju iz Maranella uoči vikenda u kojem će se nedjeljnom utrkom za Veliku nagradu Belgije na stazi Spa-Francochamp nastaviti ovogdišnje nadmetanje vozača formule 1.

Raikkonen je s Ferrarijem 2007. osvojio naslov svjetskog prvaka, a u momčad se vratio prošle godine. Za tekuću sezonu pridružio mu se četverostruki svjetski prvak iz Red Bulla Sebastian Vettel koji je za upravljačem bolida s propetim konjićem ostvario dvije pobjede u 2015.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ništa od novog vozača

Vođa momčadi Maurizio Arrivabene držao je otvorenom mogućnost da 35-godišnjeg Finca zamijeni novim vozačem, ali u srijedu je takva mogućnost otklonjena. U nagađanjima tko bi mogao biti Vettelov novi suvozač najčešće je spominjan Raikkonenov sunarodnjak Valtteri Bottas iz Williamsa, a pojavljivala su se i imena Nijemca Nice Hulkenberga iz Force Indije i Australca Daniela Ricciarda iz Red Bulla.

Raikkonen je u ovoj sezoni dosad skupio 76 bodova, a najbolji plasman mu je bilo drugo mjesto na Velikoj nagradi Bahreina.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo