MICHAELE, NE DAJ SE

TRI GODINE TIŠINE I NADE: Schumacherova borba se nastavlja, ali čuda ne treba očekivati

Na današnji dan prije tri godine u skijaškoj nesreći u francuskom Meribelu nastradao je najtrofejniji vozač u povijesti Formule 1 Michael Schumacher.

Schumacher je u nesreći zadobio teške ozljede glave. Nakon više operacija i nekoliko mjeseci provedenih u induciranoj komi 47-godišnji Nijemac se od rujna 2014. oporavlja u obiteljskoj vili u Švicarskoj.

KAKVO LEŠINARENJE: Nudio tajnu snimku nesretnog Schumachera u bolesničkom krevetu pa zaradio prijavu

‘Njegovo zdravlje nije javna stvar’

O njegovom se stanju jako malo zna. Glasnogovornica Sabine Kehm je podigla zid šutnje oko njega, a neslužbene informacije govore da ne može pričati, ali da reagira na glas supruge i djece i lavež svojih pasa. Dobar je znak da reagira na vanjske podražaje, ali potpuno izliječenje bi bilo čudo.

“Michaelovo zdravlje nije javna stvar. Ni dalje nemamo namjeru ništa govoriti”, jasno je dala do znanja Kehm.

Mick slijedi očev trag

U međuvremenu je obitelj na društvenim mrežama otvorila profile u znak podrške Michaelu i kako bi ohrabrila druge ljude s problemima da nikad ne odustaju. Uz hashtag #KeepFightingMichael, obožavatelji iz cijelog svijeta daju podršku Schumacheru i njegovoj obitelji.

Život, ipak, ide dalje pa je tako Michaelov sin Mick (17) sve bliže Formuli 1. Nakon deset ovogodišnjih pobjeda u njemačkoj i talijanskoj Formuli 4, Mick će sljedeće sezone voziti u Formuli 3 što je novi korak prema nastupu u najelitnijem razredu jednoga dana.

Povratak na Net.hr