PRAVI TRILER OD UTRKE / Totalna ludnica i kaos zbog kiše na VN Rusije. Norris vodio do samog kraja pa izletio sa staze, Hamilton upisao stotu pobjedu

Image
Foto: Profimedia
Image
Foto: Profimedia

Hamilton je slavio s rezultatom 1:30:41.001, postavši prvi vozač u povijesti koji je stigao do brojke od 100 pobjeda

26.9.2021.
16:26
Profimedia
VOYO logo

Aktualni svjetski prvak u formuli 1 Britanac Lewis Hamilton u Mercedesu pobjednik je Velike Nagrade Rusije na stazi u Sočiju ostvarivši stotu pobjedu u karijeri.

Hamilton je slavio s rezultatom 1:30:41.001, postavši prvi vozač u povijesti koji je stigao do brojke od 100 pobjeda u F1.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Trebalo je puno vremena kako bi došao do stote pobjede, a ponekad nisam bio siguran niti da ću doći do te brojke. Lando je danas napravio nevjerojatan posao, imao je nevjerojatan tempo. Međutim, momčad je povukla prave poteze," kazao je svjetski prvak.

Drugo mjesto sa 53 sekundi zaostatka osvojio je Nizozemac Max Verstappen (Red Bull) nakon što je startao kao posljednji, dok je treći bio Carlos Sainz Jr. (Ferrari) s više od jedne minute zaostatka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Utrka nije bila laka. Srećom, u završnici nam je pomogla kiša. Uz kaznu koju smo imali, definitivno nisam očekivao ovaj rezultat," dodao je Verstappen.

Četvrti je bio Australac Daniel Ricciardo (McLaren), peti Finac Valtteri Bottas (Mercedes), šesti Španjolac Fernando Alonso (Alpine), a sedmi najveći gubitnik današnje utrke Britanac Lando Norris (McLaren).

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Image

Norris najveći gubitnik

Pilot McLarena je vodio veći dio utrke, no nakon što je počela padati kiša, Norris je predugo ostao na stazi sa gumama za suho. Kocka se nije isplatila, dva kruga prije kraja izletio je sa staze i Hamilton ga je pretekao. Vozač McLarena vratio se na stazu, ali je na koncu bio tek sedmi.

"Ne znam što bi rekao. Odlučio sam jednako kao i momčad. Mislili smo da je to pravi put, nažalost nisam uspio. Tužan sam, učinio sam sve što sam mogao. Rečeno mi je da će biti ista količina kiše, da je bila, ostanak vani bio bi prava odluka," kazao je nakon utrke razočarani Norris.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Hamilton je današnjom pobjedom preuzeo vodstvo sa 246.5 bodova, dok je Verstappen drugi sa dva boda manje. Treći je Bottas sa 151 bodom.

U poretku konstruktora vodi Mercedes (397.5) ispred Red Bulla (364.5) i McLarena (234). Iduća utrka je 10. listopada u Turskoj.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Senorita 89
Versailles
Brak na prvu
Samit
Tajne vinove loze
default_cta
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
Brak na prvu Australija
Yu-Gi-Oh sevens
default_cta
Obiteljske tajne
San snova
Cijena strasti
VOYO logo