Sud potvrdio

TOGA SMO SE BOJALI: Hrvatski vaterpolo i sport općenito doživjeli nezapamćen udarac

Sportski arbitražni sud u Lausanni potvrdio je kaznu Nikši Dobudu, koja mu je izrečena 15. srpnja prošle godine zbog izbjegavanja doping kontrole 21. ožujka 2015. godine. Tada je 30-godišnji vaterpolist Jug Croatia osiguranja i hrvatski reprezentativac kažnjen sa 4 godine zabrane igranja, piše Dubrovački vjesnik

Ponajbolji hrvatski vaterpolist je prošlog mjeseca sa svojim odvjetnikom Krunom Peronjom pokušao uvjeriti u švicarskoj Lausanni Sportski arbitražni sud kako nije kriv, kako nije izbjegao doping kontrolu, tj. kako nije točno ono što su u svom izvješću napisali kontrolori IDTM agencije, a zbog čega ga je je FINA u srpnju drastično kaznila.

Nikad ranije nije pao na dopingu

Dobud je mislio kako bi se mogao izvući, tim više što nikad ranije nije pao na doping kontrolama. Zadnju je doping kontrolu imao nakon svoje posljednje utakmice u Budvi protiv Crne Gore u kvalifikacijama za završni turnir Svjetske lige, koja je odigrana tek nekoliko sati prije nego su kontrolori IDTM-a, međunarodne agencije za borbu protiv dopinga, pokucali na vrata njegovog stana.

Ne treba posebno naglašavati da je potvrda njegova kazne veliki udarac za Jug, hrvatski vaterpolo i sport općenito, zato što se radi o proslavljenom hrvatskom igraču koji je tijekom svoje karijere ostvario brojne uspjehe, a najveći su osvojena Liga prvaka s Jugom 2006. godine, zlato na OI 2012. godine i zlato na EP-u u Zagrebu 2010. godine.

Imaš komentar?

Povratak na Net.hr