Drugi prekršaj

TEŠKA KAZNA ZA RECIDIVISTA: Osam godina suspenzije hrvatskom bodybuilderu

Hrvatski bodybuilder Dražen Vrbančić suspendiran je na osam godina zbog dopinga, objavio je u utorak Hrvatski zavod za toksikologiju i antidoping (HZTA).

Draženu Vrbančiću, sportašu Hrvatskog bodybuilding saveza, Stegovno vijeće za saslušanje i odlučivanje Hrvatskog zavoda za toksikologiju i antidoping (HZTA) izreklo je suspenziju u trajanju od osam godina”, stoji u priopćenju HZTA-a.

Nije se žalio

“Nakon testiranja izvan natjecanja provedenog 29. svibnja 2015. godine u Zagrebu, iz WADA-inog licenciranog laboratorija iz Seibersdorfa stigao je nepovoljan laboratorijski nalaz iz kojeg proizlazi da je u tijelu navedenog sportaša utvrđeno prisustvo metabolita drostanolona (kategorija S1.1.a Anabolička sredstva iz Popisa zabranjenih sredstava 2015.). Sportašu je do 18. lipnja 2023. godine zabranjeno nastupanje i sudjelovanje na svim sportskim natjecanjima i aktivnostima”, pojašnjava svoju odluku HZTA.

Vrbančiću je ovo drugi antidopinški prekršaj, 2012. je bio suspendiran na dvije godine. Ovaj put nije tražio analizu B uzorka i nije se žalio na izrečenu suspenziju.

Povratak na Net.hr