TEŠKA KAZNA ZA RECIDIVISTA: / Osam godina suspenzije hrvatskom bodybuilderu

Image
Foto: AFP
Image
Foto: AFP

Hrvatski bodybuilder Dražen Vrbančić suspendiran je na osam godina zbog dopinga, objavio je u utorak Hrvatski zavod za toksikologiju i antidoping (HZTA).

11.8.2015.
11:27
AFP
VOYO logo

"Draženu Vrbančiću, sportašu Hrvatskog bodybuilding saveza, Stegovno vijeće za saslušanje i odlučivanje Hrvatskog zavoda za toksikologiju i antidoping (HZTA) izreklo je suspenziju u trajanju od osam godina", stoji u priopćenju HZTA-a.

Nije se žalio

"Nakon testiranja izvan natjecanja provedenog 29. svibnja 2015. godine u Zagrebu, iz WADA-inog licenciranog laboratorija iz Seibersdorfa stigao je nepovoljan laboratorijski nalaz iz kojeg proizlazi da je u tijelu navedenog sportaša utvrđeno prisustvo metabolita drostanolona (kategorija S1.1.a Anabolička sredstva iz Popisa zabranjenih sredstava 2015.). Sportašu je do 18. lipnja 2023. godine zabranjeno nastupanje i sudjelovanje na svim sportskim natjecanjima i aktivnostima", pojašnjava svoju odluku HZTA.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Vrbančiću je ovo drugi antidopinški prekršaj, 2012. je bio suspendiran na dvije godine. Ovaj put nije tražio analizu B uzorka i nije se žalio na izrečenu suspenziju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Senorita 89
Versailles
Brak na prvu
Samit
Tajne vinove loze
default_cta
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
Brak na prvu Australija
Yu-Gi-Oh sevens
default_cta
Obiteljske tajne
San snova
Cijena strasti
VOYO logo