SVJETSKI REKORDER BIJESAN NAKON GUBITKA ZLATA: / 'Još od Jessea Owensa nikome nisu napravili ovo'

Image
Foto: AFP, FABRICE COFFRINI

Puno je uzbuđenja bilo u ponedjeljak navečer na atletskom natjecanju na Olimpijskim igrama u Rio de Janeiru, a domaće je gledatelje u trans bacio posve neočekivani uspjeh brazilskog motkaša.

16.8.2016.
10:44
AFP, FABRICE COFFRINI
VOYO logo

Thiago Braz da Silva (22) osvojio je zlatnu medalju u skoku s motkom, preskočivši 6,03 metra što je visina novog olimpijskog rekorda. Iznenađenje predstavlja i rezultat i činjenica da je iza sebe ostavio velikog favorita - branitelja naslova i apsolutnog svjetskog rekordera Renauda Lavillenieja.

Image
OVO SE NE VIĐA ČESTO: /

Spektakularnim bacanjem u cilj zaradila posjekotine i modrice, ali i olimpijsko zlato!

Image
OVO SE NE VIĐA ČESTO: /

Spektakularnim bacanjem u cilj zaradila posjekotine i modrice, ali i olimpijsko zlato!

'Moj grad je želio da pobijedim'

Francuz je poveo nakon preskočenih 5,98 metara, no stvari su se promijenile kad je Thiago iz drugog pokušaja preletio 6,03. Lavillenie je dvaput rušio letvicu na toj visini, a treći pokušaj je ostavio za 6,08, međutim nije bio uspješan.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ovo je nevjerojatno. Prvi put u karijeri preko šest metara. Moj grad je želio da pobijedim", rekao je Thiago kojeg trenira Vitalij Petrov, nekadašnji trener velikana ove discipline Sergeja Bubke i Jelene Isinbajeve.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

I dok je Thiago, koji je 2012. osvojio svjetsko juniorsko zlato ispred našeg Ivana Horvata, hvalio publiku zbog podrške, Lavillenie je bio bijesan. Netipično za atletiku, gledatelji su mu zviždali dok je pokušavao preskočiti 6,08 metara.

'Ništa im nisam napravio'

"Na Olimpijskim igrama 1936. publika je bila protiv Jessea Owensa. Otada nismo vidjeli nešto ovakvo. Ovo nije lijepa slika Olimpijskih igara. Ništa nisam napravio Brazilcima da mi zvižde. Takve se stvari događaju u nogometu, ali u atletici sam to prvi put vidio. Govorimo o najvećem trenutku u životu jednog sportaša i zato ne mogu biti sretan zbog zvižduka. Sada moram čekati četiri godine da vratim zlato", rekao je 29-godišnji Lavillenie.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Francuz se naknadno ipak ispričao zbog povlačenja paralele s Owensom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Oprostite za moju lošu usporedbu. Učinio sam to 'vruće glave' i shvaćam da sam pogriješio. Želim se svima ispričati", napisao je na Twitteru.

Dodajmo ovome da je u utrci na 800 metara zlato, kao i prije četiri godine u Londonu, uzeo Kenijac David Rudisha. Svjetski rekorder je pobijedio s rezultatom 1:42.15 ispred Alžirca Taoufika Makhloufija (1:42.61) i Amerikanca Claytona Murphyja (1:42.93). Postao je time prvi atletičar u posljednje 52 godine koji je obranio olimpijski naslov u ovoj disciplini. Posljednjem je to uspjelo Novozelanđaninu Peteru Snellu koji je pobijedio 1960. u Rimu i četiri godine kasnije u Tokiju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
hABAZIN VS. mAGYAR
Versailles
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Još jedna runda
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Nado
Otok iskušenja
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo