SVE PO STAROM / Svjetski prvak bez greške samo niže pobjede: U nedjelju bi ponovno mogao oboriti vlastiti rekord

Image
Foto: profimedia

Nizozemac će pokušati doći do svoje 17. pobjede u ovoj sezoni

4.11.2023.
21:37
profimedia
VOYO logo

Nizozemski vozač Max Verstappen (Red Bull) koji je već osigurao treći naslov svjetskog prvaka u Formuli 1, svojoj zbirci je dodao i pobjedu u subotnjoj sprint utrci na stazi Interlagos, što mu je donijelo novih osam bodova za ukupan zbroj od 499 uoči nedjeljne Velike nagrade Sao Paula.

Image
NEUMORAN JE /

Nezaustavljivi Verstappen u Brazilu stigao do 11. pole positona sezone

Image
NEUMORAN JE /

Nezaustavljivi Verstappen u Brazilu stigao do 11. pole positona sezone

Verstappen je u utrku ušao s druge startne pozicije, ali je već do prvog zavoja uspio prestići Britanca Landa Norrisa (McLaren) i zadržati se sva 24 kruga na čelnoj poziciji.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Norris je završio na drugom mjestu s nešto više od četiri sekunde zaostatka (+4.287), a treće mjesto i važne bodove u borbi za drugu poziciju u ukupnom redoslijedu vozača osvojio je Verstappenov momčadski kolega, Meksikanac Sergio Perez, koji je za pobjednikom zaostao za 13.617 sekundi.

To je Perezu donijelo šest bodova, dok je njegov najbliži konkurent za naslov svjetskog doprvaka, Britanac Lewis Hamilton (Mercedes), ciljem prošao sedmi i osvojio samo dva boda.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Bila je ovo posljednja od šest sprint utrka u sezoni, a Verstappen je pobijedio u četiri.

Uoči nedjeljne Velike nagrade, koja će startati u 18 sati po srednjoeuropskom vremenu, Verstappen ima 499 bodova. Perez je drugi s 246, a Hamilton treći s 222.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Verstappen je u petak osigurao najbolju startnu poziciju za nedjeljnu utrku, a u ovoj sezoni se još nije dogodilo da nije pobijedio kad je u utrku krenuo s prvog startnog mjesta. Nizozemac će pokušati doći do svoje 17. pobjede u ovoj sezoni.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo