SVIJET SPORTA U ŠOKU: / Svjetski prvak u Formuli 1 Nico Rosberg iznenada objavio odlazak u mirovinu!

Image
Image

Svjetski prvak u Formuli 1, njemački vozač Nico Rosberg, šokirao je svjetsku sportsku javnost objavom da se povlači u mirovinu.

2.12.2016.
14:33
VOYO logo

Rosberg je prije samo pet dana osvojio prvi naslov svjetskog prvaka i nikome nije bilo ni na kraj pameti da bi se sa samo 31 godinom mogao povući. Šok je to i za njegovu momčad Mercedes koja sada hitno mora pronaći novog vozača.

Image
NICO ROSBERG NOVI PRVAK FORMULE 1: /

Nijemac dramatičnu posljednju utrku sezone završio kao drugi

Nakon Suzuke počeo razmišljati o kraju

"U 25 godina bavljenja sportom moj jedini san bio je postati svjetski prvak u Formuli 1. Bio je to cilj koji sam tražio kroz naporan rad, bol i žrtvovanje. I uspio sam. Popeo sam se na svoju planinu, na svoj vrh i osjećaj je dobar. Moja najjača emocija u ovom je trenutku duboka zahvalnost svima koji su me podržavali", napisao je Rosberg u priopćenju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ova je sezona bila prokleto teška. Gurao sam kao lud u svakom segmentu nakon razočaranja iz prošle dvije godine. One su mi dale motivaciju kakvu nikad prije nisam iskusio. Utjecalo je to i na one koje volim, bio je to trud cijele obitelji. Ne mogu pronaći riječi kojima bih zahvalio svojoj supruzi Vivian koja je bila nevjerojatna. Znala je da je ova godina velika, da je ovo naša prilika i dala mi je prostor za oporavak poslije svake utrke, brinuvši se svaku noć za našu kćer, preuzimavši sav teret na sebe", dodao je Nijemac.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Kad sam pobijedio u Suzuki, od trenutka kad je sudbina bila u mojim rukama, počeo je veliki pritisak i tada sam krenuo razmišljati o završetku karijere ako postanem prvak. U nedjelju ujutro u Abu Dhabiju znao sam da je preda mnom možda posljednja utrka u karijeri i taj mi je osjećaj očistio glavu prije starta. Želio sam uživati u svakom dijelu tog iskustva jer sam znao da bi moglo biti posljednje... Svjetla su se ugasila i iskusio sam 55 najintenzivnijih krugova u svome životu. Konačnu sam odluku donio u ponedjeljak navečer. Prve osobe kojima sam rekao su bile Vivian i moj menadžer Georg Nolte, a nakon toga sam to priopćio i direktoru Mercedesa Totu Wolffu", nastavio je svjetski prvak.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U karijeri 23 pobjede

Svjestan je da je svojim potezom u nezavidan položaj stavio čelnike momčadi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"To je bila jedina stvar koja mi je otežavala odluku. Ali Toto me shvatio. Odmah je znao da sam potpuno odlučan. Naslov svjetskog prvaka s nevjerojatnom ekipom ljudi je doseg na koji ću uvijek biti najviše ponosan u sportu. Od sada ću samo uživati u trenutku. Bit će vremena za osvrt na sezonu, a nakon toga ću se okrenuti sljedećim životnim izazovima", zaključio je Rosberg.

Sin bivšeg svjetskog prvaka Kekea karijeru je zaključio s 23 pobjede, 57 plasmana na pobjedničko postolje i 30 pole-positiona. Britanac Lewis Hamilton, s kojim je posljednjih godina vodio brojne velike bitke, dobit će tako novog momčadskog kolegu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Brave
Senorita 89
Versailles
Brak na prvu
Samit
default_cta
Tajne vinove loze
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
Brak na prvu Australija
default_cta
Pirata i kapitano
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
VOYO logo