SVE ZA RIO: / "U fizičkom smislu Blanka je možda i na najboljoj razini ikada"

Image
Foto: AFP

Joško Vlašić i Bojan Marinović, treneri hrvatske skakačice u vis Blanke Vlašić, najavili su kako će ona tijekom 2016.

15.1.2016.
16:30
AFP
VOYO logo

"Blanka ima jako veliki motiv za miting na Gripama i vjerujem da će uz pomoć publike napraviti pristojan rezultat", kazao je Bojan Marinović na konferenciji za novinare u povodu predstojećeg Međunarodnog mitinga skakačica u vis koji će se nakon četvorogodišnje stanke ponovno održati u Splitu.

"Tetiva nas limitira"

Joško Vlašić je istaknuo kako se Blanka na mitingu na Gripama želi pokazati u najboljem svjetlu tako da je to malo i opterećuje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Razina Blankine sportske treme pred ovaj miting jednaka je kao na najvećim natjecanjima. Blanka je u fizičkom smislu možda i na najboljoj razini ikada, međutim njezina Ahilova tetiva, koja je bremenita u nekim položajima, limitira nas i to uvjetuje algoritam specifičnih ponašanja", istaknuo je Vlašić, dodavši da je Blankina situacija "uglavnom pod kontrolom", te da je dobila nove sprinterice u koje polažu velike nade.

Image
Image

Blanka s trenerima

Podsjetivši kako je Blanka na Olimpijskim igrama 2008. u Pekingu osvojila srebrnu medalju, Joško je istaknuo kako su predstojeće Igre u Riju veliki izazov te da će Blanka, dođe li do finala, pokušati "na nekoj respektabilnoj visini skupiti sve što ima u svojoj karijeri i pokazati ono što želi."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Najbolje visašice u Splitu

"Što se tiče Blankinih sposobnosti i vještina, nama je jasno na koji je način možemo dovesti na razinu za osvojiti zlato. Međutim, o ovom drugom, zdravstvenom aspektu moramo voditi maksimalno računa i to će odrediti način pristupa pripremama za Igre u Riju", kazao je Joško.

Predsednik Hrvatskog atleskog saveza (HAS) i predsednik Atlesktog sportskog klub (ASK) Split Ivan Veštić je najavio kako se na Međunarodnom skakačkom mitingu na Gripama očekuje sudjelovanje desetak visašica iz više zemalja, među kojima i i druga hrvatska skakačica Ana Šimić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: Petar Glebov
Image
Foto: Petar Glebov

Blanka Vlašić

"Nažalost, zbog poznatih nesuglasja između Međunarodne atletske federacije (IAAF) i Ruske atletske federacije, na mitingu neće sudjelovati ruske skakačice, ali smo u pregovorima s brojnim menadžerima kako bismo u Split doveli najbolje skakačice koje je u ovom trenutkum moguće dovesti. Učinit ćemo sve da splitski miting ima visoku svjetsku razinu", istaknuo je Veštić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Versailles
Senorita 89
Brak na prvu
Samit
default_cta
Molitva prije zore
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
Barbapapa
default_cta
Brak na prvu Australija
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
VOYO logo