SVE PO STAROM: / Savezi se žale, ali u HOO-u nema promjena. Josip Čop dobio četvrti mandat

Image
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL

Vijeće Hrvatskog olimpijskog odbora (HOO) imenovalo je na sjednici održanoj 8. svibnja Josipa Čopa za glavnog tajnika HOO-a s mandatom od četiri godine.

8.5.2017.
17:47
Goran Stanzl/PIXSELL
VOYO logo

Vijeće je uputilo na usvajanje Skupštini HOO-a prijedloge za izmjene i dopune Projekta OI Tokio 2020. među kojima je i onaj o povećanju iznosa stipendija olimpijskim kandidatima. Ako Skupština na sjednici 22. svibnja usvoji ovaj dokument, TOP kandidatima će se mjesečna stipendija povećati sa 5.000 na 7.000 kuna, a potencijalnim olimpijskim kandidatima sa 3.000 na 4.000 kuna. Ukupan iznos planiran za stipendije u 2017. godini povećat će s za 432.000 kuna.

Sredstva za nove olimpijske sportove

Predolimpijski kandidati za pripreme i natjecanja će na raspolaganju imati 23.000 kuna, umjesto dosadašnjih 18.000 kuna. Odlučeno je i da će nacionalni sportski savezi novouvrštenih sportova na programu OI Tokio, a to su karate, baseball/softball, sportsko penjanje i skateboarding, moći pod određenim uvjetima koristiti sredstva olimpijskog programa, iako kvalifikacijski kriteriji za nastup na Igrama još nisu poznati.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U olimpijski program OI Tokio kao predolimpijski kandidat uvršten je Josip Bepo Filipi, u ožujku peti, a trenutno 19. na AIBA-inoj rang listi u kategoriji do 91 kilograma. Hrvatski vaterpolski savez zatražio je prenamjenu sredstava olimpijskog programa za 2017. godinu kako bi se članovima hrvatske vaterpolske reprezentacije, osvajačima srebrne medalje na OI Rio, ove godine isplaćivale stipendije, što je Vijeće prihvatilo. Stipendije su za članove ekipa inače predviđene tek nakon što ostvare pravo nastupa na Igrama, a iznimke se rade na zahtjev matičnih Saveza.

Još jedan kredit

Proširena je lista korisnika razvojnih programa za sportaše. U program za sportaše mlađih dobnih kategorija uvrštena je karatistica Lea Vukoja, pobjednica Europskog prvenstva za kadete. Martin Dolenc, 16-godišnji kiter, treći na svjetskoj seniorskoj rang listi i brončani na Europskom prvenstvu U-18 2014. godine, koristit će program za kvalitetne sportaše.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Vijeće je razmotrilo prijedlog o podizanju kredita koji bi omogućio da se jednokratnom otplatom obaveza HOO-a prema PBZ-u uštede značajna sredstva, jer bi u tom slučaju obaveze iznosile daleko manje od osnovnog duga. Radi se o obavezi koju bi HOO podmirivao iz vlastitih izvora te kreditna obaveza na godišnjoj razini ne bi ni na koji način bila viša od one planirane u prethodnim godinama i tekućoj godini. O ovom će prijedlogu odlučiti Skupština HOO-a na idućoj sjednici.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Gajin svet
fnc 15
Hell's kitchen
Brak na prvu
Azbuka našeg života
default_cta
Cijena strasti
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Smrt u raju
Pevačica
default_cta
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Sumrak saga: Mladi mjesec
Playmobil
Volio bih da sam ovdje
default_cta
VOYO logo