PREKIPJELO IM

SUĐENJE U TAJNOSTI: Počela velika pravna bitka zbog vijesti koja je potresla obitelj Schumacher

U Hamburgu je započeo sudski proces u povodu tužbe koju je obitelj Michaela Schumachera podigla protiv njemačkog magazine Bunte koji je objavio kako sedmerostruki svjetski prvak ponovno može hodati.

Najtrofejniji vozač u povijesti Formule stradao je prije više od tri godine u skijaškoj nesreći u francuskom Meribelu, zadobivši teške ozljede glave. Nakon više operacija i nekoliko mjeseci provedenih u induciranoj komi 47-godišnji Nijemac se od rujna 2014. oporavlja u obiteljskoj vili u Švicarskoj.

ZAŠTO ŠUTE!? ‘Schumacherova obitelj duguje objašnjenje milijunima Michaelovih obožavatelja’

‘Neodgovorne špekulacije’

O njegovom se stanju jako malo zna. Glasnogovornica Sabine Kehm je podigla zid šutnje oko njega, a razni su tabloidi pokušali na sve moguće načine doći do informacija. U listopadu je tako Bunte objavio da Schumacher ponovno može hodati što je obiteljski odvjetnik Felix Damm demantirao i najavio tužbu protiv časopisa zbog narušavanja vozačeve privatnosti.

“Nažalost, bili smo prisiljeni smo objašnjavati da tvrdnja kako se Michael može ponovno kretati nije istinita. Takve špekulacije su neodgovorne jer je, s obzirom na ozbiljnost njegovih ozljeda, privatnost iznimno važna. Također, članak je dao lažne nade mnogim uključenim ljudima”, pojasnila je Kehm.

Traže 100.000 eura odštete

Suđenje je počelo ovaj tjedan, ali iza zatvorenih vrata.

“Javnost je isključena sa suđenja jer se radi o zdravstvenom stanju pacijenata”, objasnila je sutkinja Simone Käfer.

Obitelj Schumacher traži 100.000 eura odštete zbog narušavanja privatnosti, a presuda se očekuje do kraja mjeseca.

 

 

Povratak na Net.hr