PODIGNUTA OPTUŽNICA

STRAVA I UŽAS: Slavni austrijski sportaš zlostavljao djevojčice, jednu pokušao napasti i na Krku

Austrijsko državno odvjetništvo potvrdilo je da je podiglo optužnicu protiv dvostrukog olimpijskog pobjednika u džudu Petera Seisenbachera (56).

Seisenbacher je na Olimpijskim igrama u Los Angelesu 1984. i u Seulu četiri godine kasnije osvojio zlatne medalje u kategoriji do 86 kilograma. Bio je u tom razdoblju i svjetski i europski prvak, ima još čitav niz velikih medalja i nije ni čudo da ga u Austriji smatraju jednim od svojih najvećih sportaša svih vremena.

Prijeti mu deset godina zatvora

No nažalost, nova će otkrića zauvijek baciti sjenu na njegova sportska postignuća. Protiv Seisenbachera je, naime, podignuta optužnica zbog seksualnog zlostavljanja djevojčica koje je trenirao. Djevojčice koje je zlostavljao bile su mlađe od 14 godina, štoviše jedna je imala samo devet godina kada su počeli napadi, a strašni su se zločini dogodili krajem devedesetih godina i na početku novog tisućljeća.


Seisenbacher će odgovarati i za pokušaj zlostavljanja treće djevojčice. Kako je objavio ORF, taj događaj datira iz kolovoza 2001. godine, a dogodio se našem otoku Krku. Srećom, napadnuta 16-godišnjakinja se uspjela obraniti.

Istraga protiv Seisenbachera otvorena je još 2013. godine, a sada je skupljeno dovoljno dokaza za podizanje optužnice. U slučaju osuđujuće presude, nekad slavnom sportašu prijeti deset godina zatvora.

 

Povratak na Net.hr