Ferrari ponovno kiksao / Spektakularna utrka u Monacu: Perez došao do velike pobjede, strašna nesreća Schumachera!

Image
Foto: Profimedia.hr

Utrku je obilježila teška nesreća Micka Schumachera, koji se izvrtio u 26. krugu i zabio u zaštitnu ogradu.

29.5.2022.
18:55
Profimedia.hr
VOYO logo

Red Bullov Sergio Perez pobjednik je najprestižnije utrke u prvenstvu Formule 1, Velike nagrade Monaka. Meksikanac je do pobjede došao u kaotičnoj utrci, koja je najprije odgođena, a kasnije zaustavljena.

Naime, zbog kišnih uvjeta utrka je odgođena skoro sat vremena. Utrka je konačno krenula, a vozači su izašli na stazu u full wet gumama. Ubrzo se mijenjalo na intermedium gume, a kasnije i na gume za suhe uvjete na stazi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tijekom cijele ove rošade s promjenama guma Charles Leclerc ostao je bez prvog mjesta u utrci. Da stvar bude gora za Monegažanina, ostao je bez mjesta na postolju - završio je tek na četvrtom mjestu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Teška nesreća mladog Schumachera

Na drugom mjestu završio je Carlos Sainz, dok je vodeći vozač prvenstva i aktualni svjetski prvak, Max Verstappen, upotpunio postolje s trećim mjestom. U ukupnom prvenstvu Verstappen još uvijek drži vodstvo sa 125 bodova, Leclerc je drugi sa 116, dok se Perez ubacio u razgovor za prvaka sa 110 bodova.

Utrku je obilježila teška nesreća Micka Schumachera, koji se izvrtio u 26. krugu i zabio u zaštitnu ogradu. Njegov je Haas odletio u drugu zaštitnu ogradu i pritom se prepolovio. Na svu sreću, sve je dobro završilo sa sinom sedmerostrukog svjetskog prvaka te je odšetao s mjesta nesreće.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo