Jedan od najboljih ikad / Šok u svijetu Formule 1! Četverostruki svjetski prvak objavio je da odlazi u mirovinu

Image

S Red Bullom je osvojio četiri naslova, a nadao se da će ih nekoliko i osvojiti u Ferrariju. Došao je blizu 2017. i 2018., ali ostao je kratkih ruku.

28.7.2022.
12:45
VOYO logo

Sebastian Vettel u četvrtak je šokirao svijet Formule 1 nakon što je objavio kako će se umiroviti iz sporta petnaest godina nakon što je debitirao za Toro Rosso. Legendarni Nijemac osvojio je četiri naslova prvaka, a široko se smatra jednim od istinskih velikana sporta.

"Teško je bilo donijeti odluku da se umirovim i proveo sam puno vremena razmišljajući o ovoj odluci. Na kraju godine ću uzeti vremena da razmislim na što ću se dalje fokusirati. Jedna stvar mi je jasna, otac sam i želim provesti više vremena sa svojom obitelji."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Danas nije vrijeme za doviđenja, već za zahvale. Svima, posebno navijačima bez čije strasti Formula 1 ne bi postojala."

Image
Foto: Profimedia.hr

Nasljednik Schumachera

Nijemac je do sada vozio 290 utrka, a posljednja u Abu Dhabiju bit će mu i jubilarna 300. utrka. U karijeri je osvojio 57 pole pozicija, po čemu je četvrti u povijesti sporta. Ima i 53 podija i čak 122 postolja, a u obje statistike je treći na vječnoj listi iza Michaela Schumachera i Lewisa Hamiltona.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Vettel je nakon Schumachera najuspješniji njemački vozač u povijesti. S Red Bullom je osvojio četiri naslova, a nadao se da će ih nekoliko i osvojiti u Ferrariju. Došao je blizu 2017. i 2018., ali ostao je kratkih ruku.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nakon teške sezone 2019. Ferrari je u 2020. odlučio da će na kraju godine raskrstiti s Vettelom, koji se pridružio Aston Martinu. Ipak, britanska ekipa nema konkurentan bolid i 35-godišnji Vettel odlučio je da je vrijeme za ići dalje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo