Play ponuda

SIN LEGENDARNOG VOZAČA SVE BLIŽE ULASKU U FORMULU 1: / Mick Schumacher pobjedom na Hockenheimu osvojio naslov prvaka

Image
Foto: AFP

Čini se da je mladić krenuo stopama svog oca

13.10.2018.
19:58
AFP
Play ponuda

Mick Schumacher, sin sedmerostrukog svjetskog prvaka u formuli 1 Michaela Schumachera, još jedno je dokazao kako ide stopama svog slavnog oca. Schumacher junior postao je novi europski prvak u formuli 3 osiguravši naslov prvaka utrku prije kraja sezone.

Sin legendarnog vozača, koji nastupa za momčad Prema Theodore Racing, u subotu je osvojio drugo mjesto na stazi u Hockenheimu i uoči posljednjeg nastupa sezone ima nedostižnu prednost ispred Britanca Dan Ticktum koji vozi za Motopark. Schumacher ima 347 bodova, a Ticktum 296 bodova. Treće mjesto drži Estonac Juri Vips sa 282 boda.

Uskoro u Formuli 1

"Presretan sam, još uvijek ne mogu vjerovati. Ekipa je odradila sjajan posao," kazao je 19-godišnji mladić. S osvojenim naslovom u formuli 3, Mick Schumacher je osigurao posebnu superlicencu Međunarodne automobilističke federacije (FIA) koja će mu olakšati ulazak u formulu 1, što je njegov krajnji cilj.

Tata bi sigurno bio najsretniji na svijetu da je vidio Mickov uspjeh, posebice što je prije 28 godina također bio prvak formule 3. Nažalost, zbog teške ozljede glave na skijanju u Meribelu prije pet godina do danas se nije oporavio i javnost nema informacije u kakvom je stanju.

Play ponuda
Play ponuda