DRAMATIČAN RASPLET U F1 / Sergio Perez kažnjen, ali ostaje mu pobjeda na VN Singapura: Meksikanac prekinuo nevjerojatan Verstappenov niz

Image
Foto: Profimedia
Image
Foto: Profimedia

Pet utrka prije kraja sezone vodi Verstappen sa 341 bodom, Leclerc je drugi sa 237 bodova, dok je Perez treći sa 235 bodova

2.10.2022.
22:29
Profimedia
VOYO logo

Meksikanac Sergio Perez u Red Bullu kažnjen je s pet sekundi zbog nepoštivanja propisa iza sigurnosnoga automobila, međutim zadržao je pobjedu na VN Singapura jer je imao 7.6 sekunde prednosti ispred Charlesa Leclerca u Ferrariju.

Prekršio pravilo o razmaku u odnosu na sigurnosni bolid

Perez je kažnjen jer je tijekom utrke prekršio pravilo prema kojem vozači moraju pratiti sigurnosni bolid s razmakom do pet dužina bolida. Međutim, procijenjeno je da je razlika između Perezovog bolida i sigurnosnog automobila bila oko deset duljina bolida. Zbog toga je kažnjen s pet sekundi, međutim još uvijek mu je ostalo 2.5 sekunde ispred Ferrarijevog Charlesa Leclerca.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: Profimedia
Image
Foto: Profimedia

Sergio Perez vodi u utrci VN Singapura.

Image
DRAMA U SINGAPURU /

Bolid se zapalio, vozač spašavao živu glavu: 'O bože, evo, plamen. Ne znam jesam li ikad takvo što vidio'

Perez je pobjedom prekinuo niz od pet uzastopnih pobjeda momčadskog kolege Nizozemca Maxa Verstappena koji je već u Singapuru imao prvu priliku za obranu prošlogodišnjeg naslova prvaka, no za takav uspjeh trebao je pobijediti i pritom dobiti barem 22 boda više od Leclerca. Međutim, nije uspio.

Image
Image

Druga pobjeda

Meksikancu je to druga pobjeda ove sezone nakon slavlja u Monte Carlu, te četvrta u karijeri. Drugi je bio Monegažanin Charles Leclerc u Ferrariju, a treći njegov momčadski kolega Španjolac Carlos Sainz.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Image

Pet utrka prije kraja sezone vodi Verstappen sa 341 bodom, Leclerc je drugi sa 237 bodova, dok je Perez treći sa 235 bodova.

Image
Image

Iduća utrka je na rasporedu za sedam dana kada se u Suzuki vozi VN Japana.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Senorita 89
Versailles
Brak na prvu
Samit
default_cta
Tajne vinove loze
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
Brak na prvu Australija
default_cta
Pirata i kapitano
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
VOYO logo