Sebastijan Fetel ponovo šampion (VIDEO)

Vozač Red Bula Sebastijan Fetel osvojio je treću titulu prvaka Formule 1

26.11.2012.
14:38
VOYO logo

Vozač Red Bula, Sebastijan Fetel, odbranio je titulu prvaka sveta u Formuli 1 pošto je u trci za Veliku nagradu Brazila zauzeo šesto mesto, što mu je bilo dovoljno za konačan trijumf.

Fetel je osvojio treću titulu zaredom i postao treći vozač kome je to pošlo za rukom, nakon Huana Manuela Fanđa i Mihaela Šumahera. Nemac je najmladi trostruki šampion u istoriji Formule 1.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nemac je trijumfovao sa ukupno 281 bodom ispred Španca Fernanda Alonsa sa 278 i Finca Kimija Raikonena sa 207 bodova.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

25-godišnji vozač Red Bula nije se našao na pobedničkom postolju, ali je na kraju uspeo da ostvari veliki uspeh. Na pisti Interlagos vožena je prava triler trka, a u pojedinim trenucima činilo se da je Španac Fernando Alnso blizu titule. Fetela je na startu udario Bruno Sena i poslao na poslednje mesto, međutim, u nastavku je odličnom vožnjom nadoknadio propušteno i na kraju završio kao šesti.

Veliku nagradu Brazila, poslednuju trku za ovogodišnje svetsko prvenstvo dobio je vozač Meklarena, Britanac Dženson Baton, koji je u generalnom plasmanu završio na petom mestu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Od Formule 1 na Interlagosu se oprostio najuspešniji vozač u istoriji, legendarni Nemac Mihael Šumaher, koji je u penziju otišao sa sedam titula svetskog šampiona.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Molitva prije zore
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Barbapapa
Brak na prvu Australija
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo