SCHUMACHEROVA SITUACIJA NIJE DOBRA, ALI NE ODUSTAJE! Riječi koje diraju ravno u srce: / 'On se još uvijek bori'

Image
Foto: AFP
2.2.2017.
10:04
AFP
VOYO logo

Vanessa Low (26) prva je dobitnica nagrade Keep Fighting Award. Ova djevojka u dobi od 15 godina izgubila je obje noge da bi na Paraolimpijskim igrama u Riju prošle godine osvojila zlato u skoku u dalj sa svjetskim rekordom te bila srebrna u sprintu na 100 metara.

‘VRIJEME JE DA SE KAŽE ISTINA O SCHUMACHERU’: Bivši menadžer prozvao njegovu obitelj

'Divim se obitelji Schumacher na njezinom hrabrom koraku'

'Divim se obitelji Schumacher na njezinom hrabrom koraku. Stojim iza vrijednosti koje ova nagrada predstavlja i sa zadovoljstvom ću ih promicati. Ponosna sam što sam izabrana i što sam osvojila ovu nagradu i želim zahvaliti obitelji Schumacher', izjavila je oduševljena Low koja je svjesna kako je obitelj Michaela napravila lijep potez sa osnivanjem ove nagrade i to dok je situacija u vezi legende formule 1 daleko od dobre.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Svečanosti dodijele nagrade sudjelovao je dugogodišnji prijatelj obitelji Schumacher, bivši njemački vozač i aktualni prvak Formule 1 Nico Rosberg.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Schumi je bio inspiracija

"'Michael me inspirirao na svoj način. Njegova snaga i duh bili su nevjerojatni i imaju udio u tome što ja ovdje stojim kao svjetski prvak. On nije bio inspiracija samo meni nego i cijeloj momčadi', rekao je Nijemac dok je Jean Todt, predsjednik Međunarodne automobilističke federacije (FIA) koji je surađivao sa Shumijem u Ferrariju kada su uzeli pet naslova prvaka, izjavio:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Nikada ništa nije uzimao zdravo za gotovo i nikada nije mislio da smo najbolji. Bio je manijak od detalja. Čak i nakon uspješne sezone želio se vratiti u bolid i provjeriti njegove sposobnosti. Za mene je on veliki čovjek koji se uvijek borio i još uvijek se bori", kazao je Jean Todt čije riječi prenosi britanski Express.

'Nemojte toliko raditi pritisak na Micka. Moramo ga ostaviti na miru'

Francuz predviđa svjetlu vozačku budućnost Micku Schumacheru, 17-godišnjem sinu Michaela koji želi biti poput oca.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Mick je divan mladić. Znam ga još od kad je bio beba. Volim tog malog. Nemojte toliko raditi pritisak na njega. On će se razvijati na svoj način. Jako se voli utrkivati i svi smo vidjeli što može u formuli 4. Moramo ga ostaviti na miru", dao je od znanja Todt.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na svečanosti je, naravno, bila i Michaelova menadžerica Sabine Kehm.

"Michael je bio poznat po tome da nikada nije odustajao. Njegova obitelj želi vratiti dio pozitivne energije koju je dobivala od navijača kroz dobrotvorne projekte".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zdravstveno stanje Nijemca obitelj skriva kao ‘zmija noge’

Malo toga se zna o zdravstvenom stanju Michaela Schumachera koji se još oporavlja od nesreće u kojoj je teško stradao u poznatom francuskom skijalištu Meribelu zadobivši teške ozljede glave na zabranjenom dijelu staze kad je udario u kamen. Bio je u indiuciranoj komi, a nakon što se nakon šest mjeseci probudio, pojavila se nada kako će se legendarni Nijemac oporaviti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

No, njegov opravak teče jako sporo, gotovo nezamjetno. Špekulira se o tome kako Schumacher živi poput "biljke", kako u potpunosti ovisi o drugima. Ali javnost i dalje ne zna kakvo je točno njegovo stanje. Obitelj Schumacher od toga dana zdravstveno stanje Nijemca skriva kao “zmija noge”.

Tjedno se na liječnike i medicinsko osoblje troši 115 000 funti

Sedmerostruki F1 prvak živi u svom domu na ženevskom jezeru u kojem zdravstvenu brigu o njemu vodi 15 ljudi. Od teških ozljeda liječi se daleko od javnosti, a pravo stanje znaju samo obitelj i najbliži prijatelji. Informacije cure na kapaljku. Mnogo se spekulira, malo se istinitih informacija pojavi u javnosti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Zdravstveno stanje Michaela Schumachera nije javna stvar”, kazat će glasnogovornica obitelji Sabine Kehm koja se bori s znatiželjnim novinarima i u ime obitelji izlazi u javnost. Ona je jedna od osoba s najvećim povjerenjem obitelji Schumacher.

Britanci pišu i kako se na njegovu njegu tjedno na liječnike i medicinsko osoblje troši 115 000 funti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
KSW 94
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo