Mr. Consistency / Savršeni vozač za Mercedes: Ovaj mladi vozač uništava Hamiltona i oduševljava sve

Image
Foto: Profimedia.hr

Sedmerostruki svjetski prvak, Lewis Hamilton, vodi muke s ovogodišnjim Mercedesom i nije se najbolje snašao u novim uvjetima - Mercedes nakon dugih osam godina više nije najbolji.

20.6.2022.
19:18
Profimedia.hr
VOYO logo

U nedjelju je održana deveta utrka ovogodišnjeg prvenstva Formule 1, a na rasporedu je bila Velika Nagrada Kanade. Nakon duge tri godine oktanski se cirkus vratio u drugu najveću državu na svijetu, a pobjednik utrke bio je aktualni svjetski prvak Max Verstappen.

Nizozemac je uspješno realizirao svoj pole position iz kvalifikacija i stigao je do svoje šeste pobjede ove sezone. Velika je konkurencija na kraju utrke bio Carlos Sainz u Ferrariju, ali Red Bullov vozač izdržao je njegove napade.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Aktualni konstuktorski prvak, Mercedes, ove godine nema bolid koji može biti konkurentan za osvajanje titula. Međutim, radi se evidentno o trećem najbržem bolidu ove sezone, a u prilog idu pet postolja koje su osvojili Lewis Hamilton i George Russell.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nitko nije ovo očekivao

Russell se ove godine pridružio Mercedesu nakon što je proveo tri godine u redovima Williamsa, koji je predbilježen na začelje poretka. Svi su znali da je Russell ogromni talent, ali nitko nije očekivao da će se ovako kvalitetno prilagoditi u Mercedesu.

Naime, Russell je u svih devet utrka završio u prvih pet, što nije uspio nijedan drugi vozač ove sezone. Osvojio je već tri postolja, a u poretku vozača zauzima vrlo dobro četvrto mjesto s čak 111 bodova.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sedmerostruki svjetski prvak, Lewis Hamilton, vodi muke s ovogodišnjim Mercedesom i nije se najbolje snašao u novim uvjetima - Mercedes nakon dugih osam godina više nije najbolji, a Hamilton se mora naviknuti na nove okolnosti. Russell to maksimalno iskorištava i trenutno ima čak 34 boda više od sunarodnjaka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo