SANDRA PERKOVIĆ U MINSKU OPET POKAZALA DA JE NAJBOLJA NA SVIJETU: / Mihaljević treći, Tolj šesta

Image
Foto: Igor Kralj/PIXSELL

Nakon prvog dana prvog atletskog dvoboja Europe i SAD-a nakon više od 50 godina, koji se održava u Minsku, Europa vodi sa 331-304

9.9.2019.
23:22
Igor Kralj/PIXSELL
VOYO logo

Najbolja hrvatska atletičarka Sandra Perković pobjedom je u natjecanju bacačica diska osigurala Europi maksimalnih devet bodova u dvoboju protiv SAD-a u Minsku, dok je Marija Tolj zauzela šesto mjesto.

Perković je u Minsku slavila s hicem od 67.65 metara, što je za samo 13 centimetara manje od rezultata kojega je ostvarila prije šest dana u Zagrebu. No, do pobjede nije stigla lagano, nakon prve je četiri serije zauzimala drugo mjesto sa 62.69m, iza mlade Amerikanke Laulauge Tausaga-Collins koja j bila vodeća sa 63.03m.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ipak, u petoj seriji Perković je bacila 63.96m što je bilo nedostižno za konkurenciju iako je Tausaga-Collins odmah potom ostvarila novi osobni rekord od 63.71m, fa bi u šestoj seriji disk naše šampionke doletio do 67.65m.

Tausaga-Collins je sa 63.71m završila na drugom mjestu, dok je još jedna Amerikanka Valerie Allman sa 62.44m završila na trećoj poziciji.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tolj je do šeste pozicije stigla s hicem od 60.37m iz druge serije čime je Europi osigurala tri boda pobijedivši Amerikanke Kelsey Card (60.35m) i Whitney Ashley (60.00m).

Mihaljević treći

Hrvatski rekorder u bacanju kugle Filip Mihaljević zauzeo je treće mjesto predstavljajući Europu u dvoboju protiv SAD-a u Minsku s odličnim rezultatom od 21.60 metara čime je reprezentaciji Starog kontinenta osigurao šest bodova.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Mihaljević je u Minsku dva puta bacao kuglu preko 21 metra, 21.04m u drugoj te 21.60m u trećoj seriji, a taj hitac iz treće serije je samo 24 centimetra slabiji od hrvatskog rekorda kojega je postavio u Slovenskoj Bistrici u lipnju. Pobijedio je Amerikanac Darrell Hill s odličnih 22.35m ispred Poljaka Konrada Bukowieckog sa 21.92m. Hill je time SAD-u osigurao devet bodova, dok je Bukowiecki za Europu osvojio sedam bodova.

Vodstvo Europe nakon prvog dana

Nakon prvog dana prvog atletskog dvoboja Europe i SAD-a nakon više od 50 godina, koji se održava u Minsku, Europa vodi sa 331-304.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Iako su Amerikanci ostvarili dvostruko više pobjeda, njih 12 u odnosu na europskih šest, Europljani su pokazali veću širinu osvojivši mnogo više drugih, trećih i četvrtih mjesta.

Svoj doprinos prednosti Europe dali su i hrvatski predstavnici, Sandra Perković je pobijedila u natjecanju bacačica diska hicem od 67.65m, Marija Tolj je sa 60.37m završila na šestoj poziciji među diskašicama, dok je Filip Mihaljević sa 21.60m završio kao treći u natjecanju bacača kugle.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U utorak je na programu preostalih 19 disciplina.

Samit
Gajin svet
fnc 15
Hell's kitchen
Brak na prvu
default_cta
Azbuka našeg života
Cijena strasti
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Smrt u raju
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Sumrak saga: Mladi mjesec
Playmobil
default_cta
Volio bih da sam ovdje
VOYO logo