RUSIJA ZBOG DOPINGA GUBI SVE VIŠE MEDALJA: / Tri trkačice na skijama doživotno suspendirane

Image
Foto: AFP
1.12.2017.
15:23
AFP
VOYO logo

Kazne su izrečene prema forenzičkim i analitičkim nalazima tzv. Oswaldove komisije, čiji su članovi saslušali sportaše te dokazali postojanje sustavnog dopinga, dodaje se u objavio MOO-a.

Julija Čekaljeva je na ZOI 2014. u Sočiju bila 11. u utrci na 10 km, a šesta u štafeti. Anastasja Docenko je osvojila 22. mjesto u pojedinačnom sprintu te šesto u ekipnom natjecanju. Biatlonka Olga Zajceva bila je druga sa ruskom štafetom kojoj je već ranije oduzeta srebrna medalja, zato što su kažnjene i ostale dvije članice štafete Jana Romanova i Olga Viljuhina.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

S ova nova tri slučaja broj dopingiranih ruskih reprezentativaca na Igrama u Sočiju popeo se na 25. Od prve suspenzije izrečene 1. studenog Rusija je ostala bez 11 medalja, od toga četiri zlatne, a ukupno ih je bila osvojila 33. Oduzetim odličjima domaćin ZOI u Sočiju više nije najuspješnija reprezentacija tih Igara, već je sada to postala Norveška.

Za četiri dana Izvršni odbor MOO-a odlučit će o tome hoće li ruskim sportašicama i sportašima biti dopušten nastup na ZOI u Pyeongchangu, koje su na rasporedu od 9. do 25. veljače 2018.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo

Još iz rubrike