TKO JE TIN SRBIĆ, NOVI SPORTSKI JUNAK NACIJE? / Razmišljao je o odustajanju od gimnastike, a u vezi je s lijepom olimpijkom

Image
Foto: Facebook/AFP

Hrvatski gimnastičar Tin Srbić (21) sinoć je osvojio na SP-u u Montrealu naslov svjetskog prvaka na preči, što je ujedno i najveći uspjeh u povijesti hrvatske gimnastike.

9.10.2017.
13:56
Facebook/AFP
VOYO logo

Srbić je u kvalifikacijama bio ukupno treći, a u svom premijernom nastupu na SP-u 21-godišnji Zagrepčanin je došao do nevjerojatnog uspjeha. Tin je u kvalifikacijama odradio vježbu za ocjenu 14.366, a u finalu je bio još bolji (14.433) i to mu je donijelo uvjerljivo zlato ispred Nizozemaca Epke Zonderlanda (14.233) i Barta Deurlooa (14.200).

TIN SRBIĆ OSTVARIO NAJVEĆI USPJEH HR GIMNASTIKE IKAD: Pogledajte povijesnu vježbu koja ostavlja bez daha

Član zagrebačkog kluba "Hrvatski sokol" ostavio je iza sebe europskog prvaka Švicarca Pabla Braeggera i još nekolicinu puno iskusnijih protivnika te je priredio veliko iznenađenje na preči. Hrvatska gimnastika je dosad na svjetskim prvenstvima osvojila samo jednu medalju i to Marija Možnika koji je 2014. godine bio brončani, također na preči.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

PLENKOVIĆ ČESTITAO SRBIĆU NA POVIJESNOM USPJEHU: Premijer se poklonio novom hrvatskom junaku

Preko noći došao u fokus hrvatske sportske javnosti i pisanja domaćih medija

Tako je Tin Srbić doslovno preko noći došao u fokus hrvatske sportske javnosti i pisanja domaćih medija. Dobar dio vas zasigurno se pita tko je Tin Srbić? Radi se o gimnastičaru koji je počeo trenirati s četiri godine, zbog bolesti oca morao je brzo odrasti, a svjetski gimnastički prvak na preči jedan je od najboljih studenata strojarstva.

Kad je imao tek navršenih 13. godina, krajem 2009. u Nedelišću je bio najveća zvijezda. Osvojio je sedam zlata, uzeo je sve što je mogao u konkurenciji mlađih juniora na prvenstvu Hrvatske. Bio je najbolji u višeboju i svim ostalim spravama u finalu. I tad su mnogi zapamtili dečka, koji će osam godina kasnije postati i svjetski seniorski prvak na preči - kraljevskoj gimnastičkoj disciplini.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: AFP
Image
Foto: AFP

MONTREAL, QC - OCTOBER 08: Tin Srbic of Croatia competes on the horizontal bar during the individual apparatus finals of the Artistic Gymnastics World Championships on October 8, 2017 at Olympic Stadium in Montreal, Canada. Minas Panagiotakis/Getty Images/AFP

"S četiri godine prvi sam put ušao u gimnastičku dvoranu. Odveo me otac koji je poznavao jednog trenera. Prve dvije godine trenirao sam u podrumu, u maloj dvorani Sokola, no to je bila još uvijek igra. Međutim, treneri su primijetili moj potencijal i prebacili me u glavnu dvoranu", rekao je zagrebački gimnastičar čije riječi prenosi 24 sata.

U početku trenirao višeboj

Tin Srbić u početku je trenirao višeboj, no posljednje četiri godine više se usredotočio na preču. Kao i svi gimnastičari i on je puno puta padao i ozljeđivao se.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Posljednji put ozbiljnije sam se ozlijedio kada sam imao šest godina. Slomio sam desnu ruku", rekao je Srbić koji je u vezi s hrvatskom gimnastičarkom i najmlađom hrvatskom olimpijkom u Riju Anom Đerek. I sam će reći da mu je puno lakše imati uza sebe nekoga tko razumije kroz što sve prolazi.

"Nije joj lako gledati me, uvijek, drhti, ponekad i plače", kaže Tin koji, iako još mlad, je spoznao puno toga o ženama. Kaže kako razumjeti žene nije misterij. Isto tako, u životu mu nije bilo lako. Naime, zbog bolesti oca ponekad mu gimnastika nije bila u prvom planu. Razmišljao je nerijetko i odustajanju od gimnastike. Međutim, uvijek je pronašao motiv da nastavi trenirati.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Sjetim se da ima puno ljudi kojima želim pokazati da su u krivu", objasnio je Tin.

Samit
Gajin svet
fnc 15
Hell's kitchen
Brak na prvu
default_cta
Azbuka našeg života
Cijena strasti
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Smrt u raju
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Sumrak saga: Mladi mjesec
Playmobil
default_cta
Volio bih da sam ovdje
VOYO logo