RASPAD SUSTAVA: / Hrvatska u prvoj četvrtini primila šest golova!

Image
Foto: AFP

Hrvatski vaterpolisti poraženi su u utakmici za poredak od 5. do 8.

21.1.2016.
20:09
AFP
VOYO logo

Nakon poraza od Mađarske (5:8) u četvrtfinalu, demotivirana hrvatska vaterpolska vrsta, koja je u međuvremenu ostala i bez ozlijeđenoga Mara Jokovića, doživjela je poraz od Talijana. Talijani su više željeli pobjedu i zbog lakšeg ždrijeba u kvalifikacijskom turniru za OI koji će se odigrati u Trstu, te su od samog početka su krenuli punom snagom.

U subotu protiv Rusije

Već nakon četiri minute igre bilo je 3:0 za Italiju, a nakon prve četvrtine velikih 6:1. U drugoj četvrtini naši su se stabilizirali, a Talijani zadovoljili visokim vodstvom i stali, da bi jedini pogodak u tom dijelu igre postigao je Anđelo Šetka iz peterca. U trećoj dionici igre Talijani su poveli s 8:3 i praktički riješili pitanje pobjednika, dok je Hrvatska ostala i bez Andra Bušlje, koji je zaradio treće isključenje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ipak, naši su bitno popravili dojam u zadnjoj četvrtini, te pogocima Ante Vukičevića, Sandra Sukna i Luke Lončara stigli na zaostatak od samo 6:8 dvije minute prije kraja. Sukno je 43 sekundi prije kraja promašio napad s igračem više, a talijanski vratar Tempesti je obranio šut Luke Bukića, pa su Talijani slavili s konačnih 8:6.

Dobra vijest za izabranike Ivice Tucka jest da su nakon kastraofalne prve četvrtine u preostale tri primili samo dva gola. Pogotke su za naše upisali Sukno (2), te Šetka, Burić, Bukić i Vukičević po jedan, dok su Talijane predvodili Figlioli, Giorgetti i Gallo s po dva gola. Hrvatska će u subotu u podne igrati za sedmo mjesto protiv Rusije, dok će Italija razigravati za petu poziciju sa Španjolskom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Samit
Gajin svet
fnc 15
Hell's kitchen
Brak na prvu
default_cta
Azbuka našeg života
Cijena strasti
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Smrt u raju
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Sumrak saga: Mladi mjesec
Playmobil
default_cta
Volio bih da sam ovdje
VOYO logo