RADUJ SE BOSNO: / Ovo je povijesni dan za naše susjede!

Image
Foto: AFP

Ljubitelji sporta u Bosni i Hercegovini su na nogama. Utorak je povijesni dan za naše susjede, ostvarili su jedan od najvećih sportskih uspjeha od osamostaljenja države.

25.8.2015.
16:42
AFP
VOYO logo

U utrci na 800 metara na Svjetskom atletskom prvenstvu u Pekingu 24-godišnji Amel Tuka je osvojio brončanu medalju. U kinesku je prijestolnicu srednjoprugaš iz Kaknja stigao s najboljim svjetskim rezultatom godine (1:42.51), ostvarenim prije nekoliko tjedana u Monacu kada je šokirao cijeli svijet, što ga je prometnulo u jednog od favorita za odličje.

Image
BOSNA NA NOGAMA: /

Pogledajte kako je čudo iz Zenice ostavilo svijet u šoku!

Image
BOSNA NA NOGAMA: /

Pogledajte kako je čudo iz Zenice ostavilo svijet u šoku!

Dibaba ostvarila pola plana

Do zlata ipak nije došao, ono je završilo oko vrata svjetskog rekordera i olimpijskog pobjednika, Kenijca Davida Rudishe (1:45.84), ali medalja mu nije pobjegla. S rezultatom 1:46.30 osigurao je broncu, a ispred njega se ugurao i Poljak Adam Kszcot (1:46.08).

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na mitingu u Monacu na kojem se proslavio Tuka glavna je zvijezda ipak bila briljantna Genzebe Dibaba koja je srušila svjetski rekord na 1500 metara (3:50.07). U Peking je, dakako, došla kao prva favoritkinja u ovoj disciplini i nije razočarala. Uzela je zlato s vremenom 4:08.09, ali time je obavila tek pola zacrtanog plana. Mlađoj sestri velike Tirunesh Dibabe cilj je na ovom SP-u postati prva atletičarka u povijesti koja je na istom natjecanju osvojila naslove na 1500 i 5000 metara. Krenulo je dobro, sada slijedi drugi dio plana...

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kenijac vladar prepona

Prava se senzacija dogodila u utrci na 400 metara prepone za atletičare. Navikli smo na Kenijce na najvišoj stepenici pobjedničkog postolja, ali na srednjim i dugim prugama, nikako ne na preponama. No, u Pekingu je zlato osvojio Nicholas Bett s najboljim svjetskim rezultatom godine (47.79), iza njega su se smjestili Rus Denis Kudrjavcev (48.05) i Bahamac Jeffrey Gibson (48.17), a vladari ove discipline Amerikanci su ostali bez odličja.

U skoku u dalj je slavio olimpijski pobjednik, Britanac Greg Rutherford, s 8,41 metrom, a medalje su osvojili i Australac Fabrice Lappiere (8,24) i domaći predstavnik Jianan Wang (8,18). Favorizirani Amerikanac Jeff Henderson, koji je u Peking došao s najboljim rezultatom godine završio je tek na devetom mjestu sa 7,95 metara.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Samit
fnc 15
Gajin svet
Cijena strasti
Hell's kitchen
default_cta
Azbuka našeg života
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Alvin i vjeverice
Pevačica
default_cta
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Volio bih da sam ovdje
Brak na prvu
Playmobil
default_cta
Sumrak saga: Mladi mjesec
VOYO logo