PRILIKA ZA ISPRAVLJANJE VELIKE NEPRAVDE: / Kad je već ne priznaje Europa, možda to učini svijet!

Image
Foto: AFP, JOHANNES EISELE

Najbolja hrvatska sportašica Sandra Perković nominirana je za svjetsku atletičarku godine, prema izboru Međunarodne atletske federacije (IAAF).

18.10.2016.
17:36
AFP, JOHANNES EISELE
VOYO logo

Perković se nalazi među deset kandidatkinja za prestižnu nagradu, što i ne čudi jer je ove sezone po četvrti put zaredom postala europska prvakinja u bacanju diska, obranila je zlatnu olimpijsku medalju i peti put postala pobjednica Dijamantne lige u svojoj disciplini. Pobijedila je na svim natjecanjima na kojima je nastupila, a pritom je dvaput bacala preko 70 metara.

Image
DOSTA JE ŠIKANIRANJA! /

Iz Hrvatske upućeno prosvjedno pismo zbog velike nepravde prema Sandri Perković

Image
DOSTA JE ŠIKANIRANJA! /

Iz Hrvatske upućeno prosvjedno pismo zbog velike nepravde prema Sandri Perković

Četiri svjetske rekorderke

Sve joj to nije bilo dovoljno ni da uđe u uži krug tri kandidatkinje za europsku atletičarku godine, ali novu priliku za nagradu ima na svjetskoj razini. Konkurencija su joj četiri atletičarke koje su ove godine srušile svjetski rekord - Almaz Ayana (10.000 m), Kendra Harrison (100 m prepone), Anita Wlodarczyk (kladivo) i Ruth Jebet (3.000 m zapreke). Tu su i Ruth Beitia (skok u vis) koja je proglašena najboljom europskom atletičarkom, te Elaine Thompson (100 i 200 m), Vivian Cheruiyot (5000 i 10.000 m), Caterine Ibarguen (troskok) i Caster Semenya (800 m).

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kandidati za najboljeg svjetskog atletičara su Usain Bolt (100 i 200 m), Thiago Braz (skok s motkom), Ashton Eaton (desetoboj) Mo Farah (5000 i 10.000 m), Eliud Kipchoge (maraton), Conseslus Kipruto (3000 m zapreke), Omar McLeod (110 m prepone), David Rudisha (800 m), Christian Taylor (troskok) i Wayde van Niekerk (400 m).

Tekst se nastavlja ispod oglasa

O pobjednicima će odlučivati glasovi navijača, članova Vijeća IAAF-a i ostatka atletske obitelji, a dobitnici će biti poznati 2. prosinca na svečanosti u Monte Carlu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Samit
fnc 15
Gajin svet
Cijena strasti
Hell's kitchen
default_cta
Azbuka našeg života
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Alvin i vjeverice
Pevačica
default_cta
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Volio bih da sam ovdje
Brak na prvu
Playmobil
default_cta
Sumrak saga: Mladi mjesec
VOYO logo