PRVACI ČEKAJU NAGRADU

PRESTIŽNA NOMINACIJA: Nepobjediva braća Sinković pred novim velikim priznanjem

Europski, svjetski i olimpijski prvaci u veslanju u disciplini dvojac na pariće, Martin i Valent Sinković nominirani su u izboru Svjetske veslačke federacije (FISA) za najbolju mušku posadu godine, dok je njihov trener Nikola Bralić nominiran za najboljeg veslačkog trenera godine.

Veliko je ovo priznanje braći Sinković, koji su se i ove godine našli među najboljima na svijetu, dok trener Bralić, brani prošlogodišnju titulu najboljeg veslačkog trenera svijeta.

FISA nagrade za najbolje u 2016. godini dodjeljuje u pet kategorija i to za najbolju mušku i žensku posadu, najbolju para-veslačku posadu, najboljeg trenera te posebnu nagradu za doprinos veslanju kao sportu. Proglašenje će biti 2. prosinca, a nagrade najboljima dodijelit će se 28. siječnja 2017. u Vancouveru na konferenciji za veslačke trenere.


Najbolje veslačke posade i trenere kandidirali su gledatelji, zaljubljenici u veslanje i mediji, a zatim je FISA-ino vijeće temeljem kandidature izabralo finaliste.

Uz braću Sinković u konkurenciji za mušku posadu godine, našle su se još Francuska (Pierre Houin, Jeremie Azou), Novi Zeland (Mahe Drysdale) i (Eric Murray, Hamish Bond) i Švicarska (Lucas Tramer, Simon Schürch, Simon Niepmann, Mario Gyr), dok su se u konkurenciji za najboljeg trenera, osim Nikole Bralića, našle još i Velika Britanija (Jürgen Gröbler), Francuska (Alexis Besancon), Irska (Domenic Casey), Novi Zeland (Noel Donaldson) i Južnoafrička Republika (Roger Barrow).

Povratak na Net.hr