PRERANO OTIŠAO HRVATSKI OLIMPIJAC I BIVŠI PRVAK JUGOSLAVIJE: / 'Bio je samozatajan, ali odličan čovjek'

Image
Foto: HOO

Tako je, nakon tragične smrti Zlatka Celenta, današnjim odlaskom Daria Vidoševića od povijesnog dvojca iz Los Angelesa ostao još samo Mirko Ivančić Kike

27.5.2020.
15:49
HOO
VOYO logo

U Splitu je u srijedu nakon duge i teške bolesti u 53. godini preminuo veslački olimpijac Dario Vidošević.

Vidošević je rođen 13. travnja 1968. godine u Splitu, a veslačku karijeru započeo je u Mornaru iz kojeg prelazi u Gusara i kao "gusaraš" nastupa u dvojcu s kormilarom na Olimpijskim igrama u Los Angelesu 1984., gdje je bio kormilar u dvojcu s Zlatkom Celentom i Mirkom Ivančićem koji je osvojio sedmo mjesto.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prije odlaska u Los Angeles, 1984., Celent i Ivančić zajedno sa kormilarem Vidoševićem osvajaju prvo mjesto na prvenstvu Jugoslavije koje je te godine održano u Beogradu, a na istom prvenstvu bio je i kormilar Gusareva osmerca koji također suvereno postaje prvak države u sastavu: Mirko Ivančić, Zlatko Celent, Duško Mrduljaš, Dragomir Ivandić, Ivica Amižić, Davor Siriščević, Boris Rušinović i Zoran Sučić.

Image
MISTERIOZNA SMRT 23-GODIŠNJEG ENGLESKOG NOGOMETAŠA ZAPREPASTILA OTOK: /

'Bio je jako popularan i voljen, šokiralo nas je ovo'

Image
MISTERIOZNA SMRT 23-GODIŠNJEG ENGLESKOG NOGOMETAŠA ZAPREPASTILA OTOK: /

'Bio je jako popularan i voljen, šokiralo nas je ovo'

'Odličan kormilar i odličan čovjek'

Tako je, nakon tragične smrti Zlatka Celenta, današnjim odlaskom Daria Vidoševića od povijesnog dvojca iz Los Angelesa ostao još samo Mirko Ivančić Kike koji je za Darija rekao:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

„Bio je vrlo pouzdan kormilar, siguran, korektan, miran, staložen. Bio je samozatajan, nije se volio isticati, a za vrijeme dok je kormilario u Gusaru i tadašnjoj reprezentaciji pored škole i obitelji, veslanje mu je bilo na prvom mjestu. Kratko rečeno, odličan kormilar i odličan čovjek, koji je nažalost prerano napustio ovaj svijet", rekao je Ivančić za Slobodnu Dalmaciju.

Dario Vidošević bio je zaposlen u splitskom Hrvatskom operatoru prijenosnog sustava (HOPS) gdje je isto bio cijenjen kao savjestan i odgovoran djelatnik, a posljednje radno mjesto bilo mu je poslovođa za dalekovode.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

O datumu i mjestu posljednjeg ispraćaja olimpijca Darija Vidoševića javnost će biti naknadno obaviještena.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo

Još iz rubrike