ZAPETLJANA PRIČA /

Preokret u F1: Verstappenu u borbi za naslov pomaže bivši momčadski kolega?

Image
Foto: profimedia

Norrisu je ovaj put iz ruke iskliznuo dodatan bod za najbrži krug budući da je na kraju utrke taj bod pripao vozaču Racing Bullsa, Danielu Ricciardu

22.9.2024.
22:19
profimedia
VOYO logo

Prije godinu dana nitko nije očekivao da će nova sezona Formule 1 imati čak sedam različitih pobjednika. Trostruki svjetski prvak Max Verstappen sezonu je započeo kako ju je i završio, međutim nije ju tako nastavio.

Image
LAGANICA /

Mclaren je na ovo čekao dugih 12 godina: Norris kao da je bio sam na stazi

Image
LAGANICA /

Mclaren je na ovo čekao dugih 12 godina: Norris kao da je bio sam na stazi

Iza nas je 18 odvoženih utrka, a do kraja sezone preostalo ih je još svega šest, a borba za konstruktorski i vozačev naslov i dalje traje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prošle je sezone Verstappen s Red Bullom titulu zgrabio na 18. utrci sezone, VN Katara, ali ove mu godine za vratom puše Mclarenov Lando Norris.

Norris je u nedjelju na VN Singapura pobijedio s nešto više od 20 sekundi prednosti ispred Verstappena i time upisao dodatnih 25 bodova, međutim kada u borbi za titulu zaostaješ čak 52 boda iza vodećeg svaki je bod bitan.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Norrisu je ovaj put iz ruke iskliznuo dodatan bod za najbrži krug budući da je na kraju utrke taj bod pripao vozaču Racing Bullsa, Danielu Ricciardu.

Ricciardo pomogao Verstappenu

Već se neko vrijeme spekulira kako je Australcu ovo zadnja utrka s obzirom na njegov loš učinak ove sezone, ali izgleda da je najbržim krugom pomogao svom bivšem momčadskom kolegi, Verstappenu.

Njegov najbrži krug znači kako Verstappen može završiti drugi iza Norrisa u svim nadolazećim utrkama i sprintevima bez obzira na dodatne bodove te i dalje zgrabiti svoju četvrtu uzastopnu svjetsku titulu.

Za Ricciarda nije bilo potrebe da odradi dodatan pit stop, ali s obzirom na to da je Racing Bulls sestrinski tim Red Bulla Australac je pripomogao Verstappenu u borbi za naslov.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Ljubav je na selu
NOVA SEZONA
VOYO logo