POZNATA TALIJANSKA NEUROLOGINJA PREKINULA SVE SPEKULACIJE O SCHUMACHERU: / 'Nije bio podvrgnut tome'

Image
Foto: Profimedia

'Vijesti o bivšem vozaču Formule 1 oslanjaju se jedino u vjerovanje i nadu u njegov oporavak'

4.12.2019.
9:00
Profimedia
VOYO logo

Jedan od najvećih vozača Formule 1, po mnogima i najveći Michael Schumacher, u rujnu mjesecu bio je zaprimljen u parišku bolnicu na "posebni tretman", kako je tada prenio britanski tabloid Daily Mail pisanja francuskog dnevnog lista Le Parisiena koji se time bavio. Sedmostruki svjetski prvak, koji je u siječnju navršio 50 godina, u javnosti nije viđen od nesreće na skijanju u francuskim Alpama potkraj 2013. godine, a njegovo je zdravstveno stanje ostalo velika tajna.

Image
SCHUMACHEROVA SUPRUGA PREKINULA JE ŠUTNJU: /

Otkrila kakvo je stanje s njim i odgovorila na optužbe

Image
SCHUMACHEROVA SUPRUGA PREKINULA JE ŠUTNJU: /

Otkrila kakvo je stanje s njim i odgovorila na optužbe

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pisanja Le Parisiena iz rujna

Ne navodeći svoje izvore, Le Parisien je pisao da je Schumi smješten na odjelu za kardiokirurgiju, a kako se o njegovu zdravlju brine vodeći francuski kardiokirurg Philippe Menasché. Upravo je taj 69-godišnji kirurg pionir zahvata kojim je uz pomoć matičnih stanica liječio zatajenje srca.

"Godine 2014. profesor Menasché je kao prvi u svijetu izveo transplantaciju embrionalnih matičnih stanica pacijentu sa zatajenjem srca, tijekom godina ju je usavršavao, pa se pretpostavlja da je Schumacher u Pariz stigao upravo iz tog razloga i ondje ne bi trebao biti dulje od srijede", stajalo je u pisanjima Le Parisiena.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kako je doznao Le Parisien, bio je to treći put da je Schumacher stigao u bolnicu Georges Pompidou. Prva dva puta u bolnici je bio tijekom proljeća. U oba navrata iz Švicarske je doputovao helikopterom koji je sletio na heliodrom Issy-les-Moulineaux koji se nalazi u blizini spomenute bolnice… Znači, sve je bilo obavijeno velom tajne.

Matilde Leonardi prekinula spekulacije

Gotovo tri mjeseca kasnije, francuski mediji prenose kako je poznata talijanska neurologinja, direktorica poznatog milanskog instituta za neurologiju Matilde Leonardi dala neke naznake stanja svog pacijenta, odnosno prekinula spekulacije. Ona je kazala kako se nad njim nije vršio posebni tretman stanica mozga koje bi na Schumachera pozitivno djelovale te da se njegovo zdravstveno stanje popravi. To se pitanje, naime, potegnulo u javnosti i medijima, koji još uvijek uvelike nagađaju o Schumacherovu zdravstvenu stanju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Također, Leonardi je dodala:

"Vijesti o bivšem vozaču Formule 1 oslanjaju se jedino u vjerovanje i nadu u njegov oporavak".

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Obitelj ne dopušta da procure ikakve informacije

Inače, malo se toga zna vezano uz zdravstveno stanje legendarnog vozača Formule 1. Uži krug njegove obitelji ne dopušta da ikakve informacije stignu u javnost, pa je nemoguće reći kakvo je njegovo stanje nakon udarca glavom u kamen potkraj 2013. godine i kako zapravo napreduje njegov oporavak nakon šest mjeseci provedenih u komi, odnosno gotovo šest godina otkako je doživio nesreću na skijanju u francuskim Alpama.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Obitelj, menadžeri i prijatelji uspjeli su od javnosti sakriti detalje o njegovu zdravstvenu stanju, čuvaju ih kao "zmija noge". Svašta se pisalo, ne samo o tome kakvo mu je stanje, nego i da mu obitelj rasprodaje nekretnine kako bi plaćala medicinsku skrb koja mu je potrebna 24 sata na dan, ali nikakvu potvrdu obitelj nikad nije objavila.

Šest mjeseci u komi

Michaelova obitelj nije potvrdila ove izvještaje, rekavši pritom da njegovo zdravlje nije javno pitanje. Njihov njemački odvjetnik Felix Damm rekao je sudu u Hamburgu da Michael nije mogao hodati 2016. godine nakon što su pojedini tamošnji tabloidi sugerirali da može. Schumacher je prvobitno proveo šest mjeseci u induciranoj komi nakon nesreće. Nakon toga liječio se na Sveučilištu u Lausannei prije nego što je preseljen u svoj sadašnji dom u Švicarskoj.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Michael je 3. siječnja ove godine navršio 50 godina, a vjeruje se da je tada bio na Mallorci s prijateljima, onim "izabranima" koji jedini imaju pristup njemu i uvid u njegovo zdravstveno stanje.

Toma
hABAZIN VS. mAGYAR
Versailles
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Još jedna runda
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Nado
Otok iskušenja
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo