Kralj sprinta

POSEBNA PORUKA NEDODIRLJIVOG USAINA BOLTA: ‘Hrvati su divni i vole me. Hvala vam na potpori’

Briljantni jamajčanski atletičar Usain Bolt obilježio je i Olimpijske igre u Rio de Janeiru. Po treći put zaredom je osvojio zlatne medalje na 100, 200 i 4×100 metara i ušao u povijest.

Nikad nitko prije njega nije osvojio tri uzastopna olimpijska zlata ni na 100, ni na 200 metara. S devet zlatnih olimpijskih odličja u karijeri Bolt se na prvom mjestu vječne atletske ljestvice izjednačio s finskim dugoprugašem Paavom Nurmijem i američkim sprinterom Carlom Lewisom.

VELIČANSTVENI USAIN BOLT UŠAO U POVIJEST: ‘Izvolite! Najveći sam! Osjećaj je briljantan’

Sljedeće godine kraj?

Osvajanjem štafetnog zlata Bolt je okončao svoju olimpijsku misiju. Još ranije je Jamajčanin najavio da će mu ovo biti posljednje olimpijske igre u karijeri koju bi trebao završiti na Svjetskom prvenstvu u Londonu sljedeće godine. Takav je barem plan iako je u kratkom razgovoru za HRT nakon pobjede na 200 metara ostavio malu mogućnost i da ćemo ga nakon 2017. gledati na stazi.

“Vidjet ćemo. Moj trener kaže da svaka godina nosi svoje”, rekao je Bolt.

‘U Zagrebu je uvijek lijepo’

Jedan od najvećih atletičara svih vremena dvaput je nastupio na zagrebačkom Hanžekovićevom memorijalu za koji ga vežu lijepe uspomene.

“U Zagrebu je uvijek lijepo i ugodno. To je mala zemlja, ali Hrvati su divni i vole me. Hvala vam na potpori, to mi puno znači”, poručio je slavni Jamajčanin.

Imaš komentar?

Povratak na Net.hr