PANIKA ZBOG KORONAVIRUSA OTIŠLA PREDALEKO: / Formulu 1 čeka dosad neviđeni scenarij, koji se nikome neće svidjeti

Image
Foto: Profimedia

Ferrari je već najavio kako neće nigdje putovati i izlagati svoje zaposlenike riziku

27.2.2020.
13:42
Profimedia
VOYO logo

Koronavirus se širi svijetom, a paralelno s opasnim virusom širi se i rijetko viđena panika. Otkazuju se utakmice, odstranjuju se navijači s tribina, razmišlja se o otkazivanju natjecanja, izdana su posebna upozorenja i mjere predostrožnosti, a iznimaka nema niti u svijetu Formule 1.

Naime, nakon što je otkazana utrka VN Kine zbog opasnosti od koronavirusa, jer logično u toj je zemlji virus i nastao, postoji mogućnost da se otkažu još čak tri utrke, one u Australiji, Bahreinu i Vijetnamu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Image

© 13/10/2019 Suzuka, Japan Sport Grand Prix Formula One Japan 2019 In the pic: race, Charles Leclerc (MON) Scuderia Ferrari SF90, Image: 476491433, License: Rights-managed, Restrictions: , Model Release: no, Credit line: Photo4 / LaPresse / Profimedia

Preveliki rizik

Ferrari je već najavio kako neće nigdje putovati i izlagati svoje zaposlenike riziku posebice zato što je sjedište u Maranellu u Italiji, koja je europsko žarište koronavirusa. U Italiji je do sada zabilježeno 12 smrtnih slučajeva i još je 322 osoba zaraženo.

"To je puno veće pitanje od nas i F1. Vodit ćemo se procjenama liječnika i vlade u Australiji. Oni će procijeniti rizik, pa ćemo u skladu s tim i donijeti odluku", rekao je Andrew Westacott, izvršni direktor Grand Prixa u Australiji.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Utrka u Australiji zakazana je za 15. ožujka, a tjedan dana poslije na redu je Bahrein, dok je 5. travnja po rasporedu Vijetnam. Staza u Hanoju nalazi se uz samu granicu s Kinom pa je vrlo vjerojatno otkazivanje realnost.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo