PLAĆE F1 VOZAČA: / Hamilton i Vettel predvode poredak, a sam prvak zaradit će gotovo kao 18 pilota zajedno

Image
Foto: AFP

Peterostruki prvak ima razloga za zadovoljstvo

30.1.2019.
12:17
AFP
VOYO logo

Nova sezona, sedamdeseta po redu, Formule 1 ubrzano se približava. Zelena svjetla za start utrke prvi će se put pojaviti u Australiji 17. ožujka i Svjetsko prvenstvo prestižnog automobilističkog sporta trajat će do 1. prosinca kad se zastor na natjecanje spušta u Abu Dhabiju.

Vozit će se ukupno 21 utrka, a za naslov najboljih boriti deset timova, odnosno dvadesetorica vozača. YouTube kanal F1 Weekends donosi njihova primanja za sljedeću godinu, a brojke kod nekih uistinu oduzimaju dah. Prenosi ih grandprix247.com.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Hamilton i Vettel uvjerljivo najplaćeniji

Dvojica najboljih, jasno, zaradit će najviše. Peterostruki i aktualni svjetski prvak Lewis Hamilton (Mercedes-AMG), navodi se tako, uzet će za 2019. godinu nevjerojatnih 57 milijuna američkih dolara (oko 49,9 milijuna eura/oko 370 milijuna kuna). Osjetno manje, ali bez razloga za tugu, pripast će četverostrukom svjetskom prvaku Sebastianu Vettelu (Ferrari) koji bi, ako je vjerovati izvoru, zaraditi 45 milijuna dolara (oko 39,4 milijuna eura/oko 292 milijuna kuna).

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Koliko je to? Odgovor na to pitanje možda najbolje sadržava podatak da će preostalih 18 vozača u Formuli 1 zajedno uzeti 65 milijuna dolara (oko 56,9 milijuna eura/oko 422 milijuna kuna).

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Samit
fnc 15
Gajin svet
Cijena strasti
Hell's kitchen
default_cta
Azbuka našeg života
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Alvin i vjeverice
Pevačica
default_cta
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Volio bih da sam ovdje
Brak na prvu
Playmobil
default_cta
Sumrak saga: Mladi mjesec
VOYO logo