Usaine, vidiš li ovo?

OPET JE VARAO: Gatlin srušio svjetski rekord Usaina Bolta, ali…

Američki sprinter Justin Gatlin konačno je dočekao svoj dan i srušio svjetski rekord Usaina Bolta na 100 metara. No, u ovoj ‘dirljivoj’ priči ipak postoji jedna ‘caka’…

Gatlin je u Japanu istrčao 100 metara za 9.45 sekundi, što je 13 stotinki brže od rekorda koji je Bolt postavio 2009. u Berlinu. No, na žalost američkog atletičara, sve se dogodilo u sklopu televizijske emisije Kasupe, a Gatlin je u svome ‘pothvatu’ imao pomoć golemog stroja koji je proizvodio vjetar.

Dvaput pozitivan na doping

Puhao je, naravno, taj umjetni vjetar u Gatlinova leđa i to brzinom većom od osam metara u sekundi, što je četiri puta više od dozvoljenog. A kao da to nije bilo dovoljno, na stazi su bila postavljena još četiri manja stroja koja su gurala 34-godišnjeg Amerikanca.


Gatlin je, za podsjetnik, dvaput tijekom karijere pao na dopinškom testu i već bi odavno bio doživotno izgnan iz sporta da se nije nagodio s istražiteljima. Američki ga mediji sada ismijavaju, tvrdeći da je opet varao kako bi došao do rezultata, ali njega nije previše briga. Za nastup u emisiji je, naime, dobio oko 25.000 dolara.

Prošle je godine Gatlin vladao svjetskim ljestvicama na 100 i 200 metara i došao kao glavni favorit na Svjetsko prvenstvo u Pekingu. No, tamo je za kralja sprinta još jednom okrunjen Bolt.

Povratak na Net.hr