TOTALNI FIJASKO

OLIMPIJSKIM IGRAMA PRIJETI KATASTROFA: Sto dana prije početka prodan mizeran broj ulaznica

Olimpijski plamen je u srijedu, sto dana od otvaranja Zimskih olimpijskih igara u Pyeongchangu, stigao u Južnu Koreju.

Osvajačica zlatne medalje u klizanju Kim Yuna i južnokorejski ministar sporta prenijeli su baklju iz zrakoplova do zračne luke Incheon.

U sjeni napetosti na poluotoku

“Danas je važan i simboličan dan rada i strasti koje smo posvetili organizaciji jednog od najvećih sportskih događaja ikada organiziranih u našoj zemlji”, izjavio je predsjednik organizacijskog odbora Lee Hee-Beom.

ZOI, koje će se održavati od 9. do 25. veljače, u sjeni su napetosti na Korejskom poluotoku gdje Sjeverna Koreja u zadnje vrijeme demonstrira svoju nuklearnu moć. Pyeongchang se nalazi samo 80 kilometara od granice između dvije Koreje.

Oko 7500 osoba izabrano je da nosi olimpijski plamen na putu dugom 2018 kilometar preko cijele Južne Koreje. Put će započeti 13-godišnja klizačica You Young koja neće sudjelovati na Igrama zbog svoje dobi.

Finale hokeja na ledu se najbolje prodaje

Sto dana prije početka Igara zabrinjava činjenica da je prodano svega 180.000 ulaznica od ukupno 1,18 milijuna koliko ih je pušteno u prodaju. Od 180.000 ulaznica, Južnokorejci su ih kupili 160.000, dok ostatak otpada na ostatak svijeta.

Najbolje su se prodavale ulaznice za finale hokeja na ledu i sportova koji su popularni u Južnoj Koreji poput umjetničkog klizanja i brzog klizanja. Međutim, prodaja je bila slaba za manje popularne sportove poput sanjkanja ili skijaškog trčanja.

Povratak na Net.hr