ODVRATNO: / Mučki usmrtio djevojku, a već izlazi na slobodu!

Image
Foto: AFP

Samo deset mjeseci nakon što je završio iza rešetaka zbog ubojstva svoje djevojke Reeve Steenkamp, južnoafrički paraolimpijac Oscar Pistorius izaći će na slobodu.

12.8.2015.
19:57
AFP
VOYO logo

Kako izvještava Independent, Pistorius će 21. kolovoza biti pušten iz zatvora u Pretoriji. Odlučio je tako Odbor za uvjetno puštanje, uz obrazloženje da se 28-godišnji atletičar ponašao jako dobro. Pistorius je, podsjećamo, dobio tek pet godina zatvora jer je proglašen krivim samo za ubojstvo iz nehaja. No, na kraju će odslužiti samo šestinu kazne, što je roditelje ubijene Reeve Steenkamp ostavilo u nevjerici.

"Ne šalje se ispravna poruka"

"Zatvaranje na deset mjeseci zbog oduzimanja života jednostavno nije dovoljno. Bojimo se da na taj način neće biti poslana ispravna poruka", poručili su June i Barry Steenkamp.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na Valentinovo 2013. godine Pistorius je u svome domu ispalio četiri hica kroz zatvorena vrata kupaonice i usmrtio svoju djevojku. Na suđenju se branio tezom kako je mislio da puca u provalnika, a to se očito pokazalo uspješnim jer je prošao sa sramotno blagom kaznom.

Image
JEZIVA ISPOVIJEST: /

"Sve je bilo puno krvi, s ulaza se osjećao vonj smrti"

Image
JEZIVA ISPOVIJEST: /

"Sve je bilo puno krvi, s ulaza se osjećao vonj smrti"

Žalba Vrhovnom sudu

Zadnji tračak nade da će dobiti primjerenu kaznu za mučko ubojstvo je Vrhovni sud Južnoafričke Republike. Tužitelji su se, naime, žalili na presudu i traže da Pistorius bude proglašen krivim za teško ubojstvo koje donosi minimalno 15-godišnju zatvorsku kaznu. Prihvati li Vrhovni sud žalbu, šesterostruki paraolimpijski pobjednik, koji je imao dozvolu da se natječe i u konkurenciji tjelesno zdravih atletičara, ponovno će završiti iza rešetaka. A dotada će, počevši od sljedećeg petka, slobodno šetati ulicama Južne Afrike...

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo

Još iz rubrike