OBJAVLJENA PRIČA O STANJU SCHUMACHERA: / 'Možda sada pomažu samo molitve'

Image
Foto: AFP

Obitelj teško ozlijeđenog velikog prvaka Formule 1 Michaela Schumachera najavila je tužbu zbog objave magazina Bunte kako je sedmerostruki F1 prvak ponovo u stanju hodati.

24.12.2015.
11:21
AFP
VOYO logo

Prije dvije godine, točnije 29. prosinca 2013. godine, slavni F1 vozač Michael Schumacher doživio je tešku nesreću na skijanju u francuskom Meribelu koja je Michaela bacila u induciranu komu, a ozljede mozga tako su teške da se Schumi niti dan danas nije oporavio. Za njegovu obitelj, posljednjih dvije godine bile su poput najgore noćne more. No, ovaj tjedan obitelj Schumacher uznemirila je priča magazina Bunte, da je Michael konačno prohodao i može podizati jednu ruku u zrak. Glasnogovornica Michaela Schumachera, Sabine Kehm, demantirala je tu priču, a Schumacheri su preko svog odvjetnika najavili i tužbu.

Glasnogovornica demantira pisanje magazina Bunte

"Nažalost, tvrdnje koje su iznesene u magazinu Bunte kako se Michael ponovno može kretati nisu točne. Takva nagađanja su neodgovorna i neistinita, Michaelu je privatnost jako važna, ako se uzmu u obzir teške ozljede koje ima. Također, to nažalost daje lažnu nadu mnogim uključenim ljudima,' izjavila je glasnogovornica.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: AFP
Image
Foto: AFP

Njemački Bild je, pak, objavio priču pod nazivom 'prava istina' o zdravstvenom stanju Schumachera prema kojoj on može samostalno disati i otvarati oči, te ponekad odaje dojam kako razumije okolinu, ali ne govori niti se može samostalno hraniti. Nedavno je i na društvenim mrežama osvanuo tekst kako se Schumacher probudio, te kako je svega svjestan. Objavljena je i njegova slika na kojoj je šampion vidno mršaviji i proćelav, ali se kasnije ispostavilo da se radi o fotoshopu i dezinformaciji.

'Sjećam ga se kao veselog čovjeka punog života'

"Schumacher je nakon tragične nesreće u dvije godine napravio male korake naprijed. No, pitanje je na kojem je nivou? Michael je loše prošao. Ozljede mozga su prema liječnicima bile jako ozbiljne i do sad je on jako puno propatio. Boli to što ga više ne viđamo na utrkama i uz stazu. To će još potrajati. Možda sada pomažu samo molitve,' kaže Willi Weber u intervjuu za Express koji poput Briatorea ne želi u posjet sedmerostrukom šampionu, već ga želi pamtiti kakav je bio u najboljim danima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Bivši Schumacherov menadžer Weber dodao je:

"Puno smo toga zajedno proživjeli i ja ga se sjećam kao veselog i punog života. Da, smatram da je alarmantno što nismo dugo ništa čuli od njegove obitelji o njegovom zdravstvenom stanju. On nikad nije bježao od javnosti, a da je i bilo pomaka, siguran sam da bi njegova obitelj to podijelila s nama".

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo